Jump to content

Posao


anonimno

Preporučene objave

ne postoji mogućnost biti na bolovanju zbog mobinga, jer se Zakon na temu mobinga i zaštite od svih vrsta zlostavljanja na radu tek radi.

Vama liječnik može ustanoviti stres ili neku vrstu psihičkog stanja izazvanog mobingom na poslu, ali svaka bolest ima svoje maksimalno trajanje određeno propisom. Zato pogledajte šifru bolesti pod kojom Vam je bolovanje otvoreno i što o tome kaže Pravilnik o rokovima najduljeg trajanja bolovanja ovisno o vrsti bolesti (NN br. 5/03).

 

Na drugi dio pitanja o pravu na otpremninu, Zakon o radu kaže da morate neprekidno biti u radnom odnosu kod poslodavca najmanje 2 godine i da vam poslodavac otkazuje poslovno ili osobno uvjetovanim otkazom. U slučaju bilo kojeg drugog otkaza nema otpremnine.

to je ono što Zakon kaže.

:xwave:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

btw. odi na bolovanje, ako si totalka u bedu, psihijatar ti uvijek predlaže bolovanje u trajanju tolko i tolko dana, pa kontrola. što se tiče lječničke komisije 99,9% slučajeva psihijatriskih dijagnoza ne pobijaju i uglavnom ih potvrđuju.

a, psihijatrijske dijagnoze nisu za šalu, jedino ak ne foliraš, a to ti oni jako brzo skuže.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija