Jump to content

dostava nije ostvarena


anonimno

Preporučene objave

na zalost, tu ne mozete nista napraviti. ako je gospodin bitan toj firmi, oni ce za njega sve napraviti, pa i to da mu ne sprovedu ovrhu. mislim da vam se tu ne isplati natezati i gubizti novce i zivce. naime, ako biste tuzili firmu, oni ce privremeno otpustiti gospodina, nalog za ovrhu nisu primili i budete izgubili spor i naplacali se troskova suda, odvjetnika i druge strane. kada spor zavrsi opet budu primili gospodina na posao..ili c emu dati da radi neko virjeme na crno....mislim da cete imati astronomske troskove a sansa za uspjeh je i manja od minimalne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete i na pokretnine i na nekretninu (ako ju u međuvremenu nije otuđio), ali morate biti svjesni da ćete se i u jednom i u drugom slučaju Vi prethodno naplaćati troškova, a radi o relativno maloj svoti novca bolje još pokušajte na plaću..(ovisi o kakvoj se firmi radi, nije baš najbolji način, ali nekad upali da ih nazovete i malo zaprijetite medijima i sl. jer se radi o alimentaciji- možda im je stalo do imidža pa puste ovr. ili porazgovaraju sa Vašim bivšim suprugom da plati).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bilo bi to lijepo....al nisam vam napomenula da je to u biti njegovo poduzeće (d.O.o.) i on je osnivač i zaposlenik itd....

Ako mi i uspije ovrha na kuću , pa ne vjerujem da će koji sud odrediti prodaju kuće zbog tog duga?? Ili će se upisati u zemljišne knjige ta ovrha?? Može li se kuća prodati i ako je ubilježen relativno mali dug???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma razumijem ja Vas ali pokušajte i Vi mene. 1000 € i je i nije mala svota. Ma samo me zanima ako ne uspije niti ovrha na plaću niti ovrha na pokretnine , šta se dešava sa nekretninom ako je to otprilike cifra koju sam navela??? Da li se ( što ne vjerujem ) može njegova kuća ovrhom prodavati ili mu se u zemljišnim knjigama upisuje dug?? I kako se to sprovodi?? Ako znate?????????????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne razumijete gospodjo.

dakle, ovrhu ste vi dobili, ali se ne moze provesti zbog specificne situacije. ne moze se pokretati ovrha nad nekretninom kad ste dobili ovu na placu. druga je stvar sto druga strana (gore navedeno) moze izbjegavati istu. moj savjet: zaboravite to, nije to cifra za visegodisnje maltretiranje. posvetite se sebi i uljepsajte si zivot. nije on vrijedan da se toliko maltretirate (kad je tako mali iznos u pitanju)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa mislim da imate pravo. Ali advokat mi nešto uporno tvrdi da se bi se možda nekako dalo blokirati njegovu firmu d.O.o. ako ne primaju preporučenu ovrhu......bla,bla.. Nije mi rekao da dok jedna presuđena ovrha ne uspije , ne može se pokretati druga?! Kakve su Vam to kolege molim Vas??? ili samo hoće izvući??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa i vas odvjetnik mora zaraditi, zar ne? svaki prilog sudskom spisu, svako ročište ipak košta, zar ne?

napravite kako želite...no ja ne vidim da se tu isplati toliko maltretirati. ako bas zelite ustrajati, mozda i nesto postignete...ali jako cete se napatiti i naplacati. bolje za to vrijeme odite u prirodu, na masazu, budite u dobrom drustvu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

kao što rekoh, možda malo kasnim, ali tek sam sada vidjela ovaj post. možda vam ipak nekako pomognem. situacija je zapetljana time što on sam sebi određuje plaću i isplaćuje je itd. možda biste mogli pokušati dostavom putem javnog bilježnika, koji bi dostavio pismeno u radno vrijeme i vrlo vjerojatno da bi ga netko primio u toj firmi.

nikako vam ne bih savjetovala da odustanete. štoviše, možda bi bilo dobro da podnesete kaznenu prijavu za koju imate osnova - zbog povrede dužnosti uzdržavanja (čl209 Kaznenog zakona). ako ništa drugo, bar mu s time priprijetiti...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija