Jump to content

auto kredit


karlo

Preporučene objave

iza pokojnog brata nasljedio sam automobil u kreditu.Otplaćeno je tek 7 od predviđenih 84 rate.Zanima me dali neka treća osoba može nastaviti otplaćivati isti. Naglašavam da banka inzistira da prodam automobil i zatvorim taj kredit.

Budući da je pokojni brat imao i dugova prema nekim bankama,a spominje se da vraćam dugove u visini imovine koje sam nasljedio,pitam vas dali će se uzeti u obzir da sam taj automobil nasljedio sa dugom koji prodajom automobila nebi mogao pokriti,već bi iz svoga đepa morao nadodati ta zatvorim isti. :-? Odnosno dali će se taj automobil tretirati kao da sam ga naslljedio otplaćenog.TE ĆE BANKA OD ISTOGA TRAŽITI NAMIRIIVANJE SVOJIH POTRAŽIVANJA.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, ako je auto uzet na kredit, tada ga ne možete prodati bez odobrenja banke (knjižica vozila je vjerojatno u banci). Sve kada biste ga i prodali, pitanje je da li biste tim novcem uspjeli podmiriti dug prema banci.

 

Napišite pismeni dopis banci uz priloženu dokumentaciju (o pokojnom bratu, o kreditu, o vašim platežnim mogućnostima, ostavinsko rješenje) sa zamolbom da Vi preuzmete daljnju otplatu kredita (ako Vi tako uistinu želite).

 

Dopis neka bude naslovljen na njihovu pravnu službu, obavezno sa povratnicom, naznakom "hitno". Za nekoliko dana provjerite da li su primili taj dopis.

 

Ne vjerujem da se banci isplati prodaja automobila čijom prodajom neće namiriti svoje potraživanje u cijelosti !

 

Inače, u slučaju da banka ne prihvati Vaš prijedlog (prihvatit će ga, posebice ako im možete ponuditi 10-20 % ukupnog duga kao avans), pristupit će u skladu s Ugovorom o kreditu ovrsi nad vozilom, prodajom istog. U toj drugoj varijanti oni bi se namirli iznosom koji dobiju te je malo vjerojatno da bi za ostatak duga teretili Vas. Ako bi i došlo do toga, za bratove dugove odgovarate u visini naslijeđene imovine, te zavisi da li ste naslijedili od njega još nešto osim automobila.

 

S obzirom da automobil nije otplaćen, u slučaju potraživanja drugih banaka (po drugim dugovima Vašeg pok. brata) morat ćete dokazivati dokumentacijom da automobil ne možete prodati (jer u stvarnosti nije Vaše vlasništvo jer nije otplaćen) te da stoga ni potraživanja po istoj osnovi ne možete podmiriti. Ako dođe do komplikacija i/ili tužbi ili ovršnih zahtjeva, savjetujem Vam da angažirate odvjetnika jer sami to nećete moći sve rješavati. Ne ulazite u prigovore, žalbe ili u parnicu bez odvjetnika !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija