Jump to content

prodaja i odjava vozila


fabiana

Preporučene objave

puno hvala.. ma mislila sam da ga trebam odjaviti radi eventualnih kazni, jer sam cula da se ljudima znalo dogadjati da dolaze na njihovu adresu jer nisu odjavili vozilo.. u svakom slucaju ovo je puno jednostavnije :-) a nece biti problem sto sam ja u zg, a on u samoboru..? mislim radi druge pp? jos 1X puno hvala ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, ljudima se često događa da dobiju kazne zbog takve stvari, a ja sam vam u svojem postu zato i savjetovala da vi odjavite vozilo, pa onda mi dođu jer im ništa nije jasno......

rubens, možda se jesam zaletjela, ali znam o čemu pričam.....pozdrav i bez ljutnje (jer te iznimno cijenim :-D )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kupac ne da može nego mora u roku od 15 dana temeljem ovjerenog ugovora, prometne dozvole, police i knjižice vozila izvršiti prijavu vozila za sebe kod porezne uprave i policijske postaje. U zbilji, izgleda u najmanju ruku nepovjerljivo da prodavatelj koji je ostavio reg. pločice za rukicu vodi kupca do porezne i policije, ali nažalost ponekad je to nužno.

 

Što se kazni tiče, ukoliko kupac nakon kupoprodajnog posla ne obavi svoj dio, a ti dobiješ bilo kakvu kaznu, možeš se legitimirati ovjerenim ugovorom i u tom slučaju nećeš platiti ništa.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Malo bih preformulirao postavku.

Koji pravni akt propisuje da bivši vlasnik (ovjerenim kupop. ugovorom dokazuje da je vozilo prodao ) mora odjaviti vozilo? Takvog nema. U č.250 ZOSPC-u govori se o vlasniku vozila, čijem je vozilu isteklo osiguranje i tehnički pregled. Što je s prodanim vozilom kod kojeg vrijedi još uvijek osiguranje i tehnički? Tu je zakon nedorečen, zajedno sa svim ostalim pratećim aktima!!!!!!! Osim ako je ovo što sam ustvrdio o vlasništvu dovoljno jasno, pa nakon ovjere kupoprodajnog ugovora prodavatelju prestaju bilo kakve obaveze prodavatelja kao prijašnjeg vlasnika vozila, nije li tako!!!!???!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Aj da se i ja tu prikrpam da ne otvaram novu temu.

 

Prodah auto jednoj neozbiljnoj osobi koja me zavlači što se tiče odlaska k bilježniku i potpisivanja kup.-pr. ugovora.

Auto sam odjavio odavno, knjižica vozila je kod mene, prometna je ostala u MUP-u (za što imam i potvrdu), tablice sam odavno prebacio na drugi auto...lovu dobio :D

 

Zanima me kakve posljedice mogu snositi u ovoj situaciji. Dokaz da sam auto prodao de facto nemam.

Mogu li prijaviti da mi je auto ukraden/nestao? Mogu li se tako riješiti odgovornosti?

 

Thanks.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

po onome što si naveo ispada da si auto prodao za dijelove.tvoj bivši auto nema staru regu,nema papire (odnosno kod tebe su i policiji)i bez odjave ne može ga nitko ponovno registrirati.ne prijavljuj da je ukraden.

 

Pa da, to bi se moglo i tako karakterizirati. Samo ne bih volio da ona tim autom počini kakvu štetu ili nedaj bože ubije/ozlijedi nekoga pa da ja poslije budem odgovoran. Mogu li ja biti odgovoran u takvom slučaju? Ono, nađu me po broju šasije (jer drugačije ni ne mogu dokazati da je auto moj)...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija