Jump to content

poslijediplomski studij pomorsko pravo i pravomora u splitu


Relrale

Preporučene objave

Pozdrav!

Evo javljam se da s Vama podijelim ove grube osjećaje oko moga studiranja na naslovnom postdiplomskom! Naime, nakon što sam položio sve ispite, dogovorio sa mentorom temu mag. rada, prijavio isti da mi odobre (1. lisopada 2006. predao sam temu na odobrenje) još uvijek ni glasa od NADREĐENIH! Kako se zapravo ne smije pisat dok ne dobiješ znak da možeš, to će se ova pocedura odužit na dvije godine (kad se doda još i postupak ocjene i obrane)! Kad zovem referadu, a to je svaki mjesec, odgovor je uvijek isti - kolega, strpljen spašen! Mogu vam reći da to čovjeka zna izgrintat i da počne sve to skupa gledat kao na cirkus! Imam 27. godina, radim, imam sina od 1ipo godine i želju da učim i dalje napredujem u znastvenom smislu, a ONI (PROFESORI, DEKANI, TAJNICE), takve poput mene spuštaju na zemlju vrlo neugodno! Ne znam da li je to zbog njihova osjećaja veće vrijednosti ili ljubomore zbog jake volje i brzine u stjecanju znanja koju takvi kao ja pokazuju! Više ne znam šta ćiniti, a ne pada mi na pamet tražiti vezu, pa Vas molim da mi pomognete ako možete!

 

Hvala!

 

Nesretni postidplomac

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega,

počni prikupljati literaturu i pisati temu. Ako ti ne odobre možeš to što napišeš možeš objaviti kao članak ili knjigu.

Predlažem ti da nazovoš tajnicu dekanice prof. Kurtović i zatražiš prijem i da joj izložiš problem.

U Zagrebu bi ti odobrili temu za najkasnije za dva mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega hvala na savjetu! Inače, ne samo da sam sakupio literaturu nego sam već pri kraju pisanja! Dogovorio sam sve s Grabovcem pa se ne bojim da mi neće odobriti, ali stvarno predugo traje! To javljanje dekanici mi je grozno, ne zato šta ne bi pomoglo, nego se ne volim gurati ni moliti! Volio bi d sve ide kako treba, a ne da se mora molit za nešto šta ionako trebaju raditi, ali to nam je svakodnevnica! A kad odobre, šta onda treba opet molit!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa mogu ti reći da je do sad bilo ok! Ima 11 ispita, profesori su na jednom višem nivou,puno više traje ispit nego na faksu, ali se i više tretiraš kao ravnopravan sugovornik. S obzirom na broj mr-ova ne mogu ti baš točne podatke reći, ali siguran sam da u mojoj generaciji..2005/2006 nije još nitko magistrirao, samo nas je nekoliko položilo sve ispite! Sve u svemu bilo mi je zadovoljstvo i ČAST studirati ga, samo mi je ova sporost oko odobravanje teme malo pokvarila taj osjećaj !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Zagrebu ti sjednice vijeće održavaju skoro svaki mjesec. Na svojim stranicama unaprijed objavljuju datum održavanja i odluke. Ubacuju i izvanredne sjednice ako ima potrebe.

 

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 30. svibnja 2007.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - akad. god. 2006/2007.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 25. travnja 2007.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad.god.2006/2007.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 28. ožujka 2007.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu u akad. god. 2006/2007.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 28. veljače 2007.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad. god. 2006/2007.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 31. siječnja 2007.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad.god. 2006/2007.

 

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 20. prosinca 2006.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad. god. 2006/2007.

Izvadak iz zapisinika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 29. studenog 2006.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad. god. 2006/2007.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 25. listopada 2006.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u akad. god. 2005/2006.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 20. rujna 2006.

 

 

Odluke Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu akad. god. 2005/2006.

Izvadak iz zapisnika sjednice Vijeća Pravnog fakulteta u Zagrebu - 31. svibnja 2006.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To sam na početku i rekao, da nas spuštaju na zemlju ako malo poletimo! Primjetio sam da profesori ne vole baš kad to ide tako brzo, naravno ako nisi neki rođo da onda ti oni učine brzinu! A što se tiče stranica PDS-a...nula bodova, ništa, apsolutno ništa, kao i samog faksa, misim da je to najlošija stranica od sva 4 faksa!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U petak zovem ja tajnicu PDS-a i pitam je jel ima šta novo u vezi odobrenja (čekam od 10. mjeseca prošle godine), a ona će da nikako nisu uspjeli ugurat moju i još 14 prijava teme na sjednicu vijeća i da se ispričava i da će bit sigurno u 9. mjesec! Moš mislit! Ovo je smiješno da na odobrenje teme čekaš godinu dana-KATASTROFA! Sve mi je postalo smiješno, samo da ih čujem o društvu znanja i o poticanju mladih na znastveni rad -SRAMOTA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam mogućnost poslije magisterija objavit znastveni rad u međunarodno priznatom časopisu (priznaje se i zbornik fakulteta) i obraniti disertaciju, ali to sve do 2011.! Prije pola godine mislio sam da nema frke, a sad si mislim da ako uspijem stić biti ću među malobrojnima jer vidio si kojom brzinom jure! Za objavit rad sigurno ću čekati godinu dana, a za obranit disertaciju (računam pisati oko 6 mjeseci) godinu i po..najmanje! Tako da mi držiš fige da uspijem stić, obavijestit ću te kad doktoriram ako ova stranica bude još postojala, a nadam se da oće! Pozdrav :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam da su užasno spori , da ne govorim mara od koje mi se diža kosa na glavi...ali gdje se ti pobogu žuriš toliko opet? Možda im upravo činjenica da si očistio sve za niti godinu dana , a sam studij traje dvije smeta, pa te pokušavaju malo spustiti na normalne rokove, a to je taman 9/2007. godine...strpi se, a ako i dalje ne bude ništa od toga piši pismo Barić-Pundi ili Kurtovićki...

Da li radiš?

Ja sam se zalaufala i položila 3 ispita u par mjeseci, ali sam onda promijenila posao i ne stigne ništa, još dijete, muž, kuća, moram se uhvatiti ali kad dođem doma mrtva u 4,30 jednostavno nemam snage :-( ...čekam da malo padne gužva jer radim u novoosnovanoj firmi....uh.uh inače studij mi je baš zanimljiv i volim pomorsko pravo, ali i tu je knjiga i štrebaj, ništa posebno mimo knjige....to mi je malo :thumbsdown: ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da mare naša, uf uf, spora, zaboravna, ali šta ćeš joj reć, kad joj na jedno uđe a na drugo izađe!

Ma radim i ja, i imam sina (1i po god.), al me žena dosta štedi što se tiče kuhanja, spremanja, čuvanja itd...u 9. mjesec počinjem radit u novoj firmi pa sam mislio to sredit, al ništa od toga, a zašto se žurim?! ZATO ŠTA IMAMO VREMENA DO 2011. DOKTORIRAT PO STARIM UVJETIMA, A SUDEĆI PO BRZINI, ODNOSNO SPOROSTI NAŠEG NAJDRAŽEG FAXA POČEO SAM SUMNJATI U TO, ZATO SE ŽURIM!

A što se tiče pomorskog prava, kod nas ima jako malo literature o tome, ja ti skoro svaki dan skinem po par desetaka stranica sa neta...evo zadnje šta pratim je ovaj sluaj vađenja potonulog blaga iz atlanskog oceana gdje španjolska vlada tuži američku firmu da je izvadila blago iz njihovog terit. mora- slučaj se zove ''Black Swan'' !

A dopisujem se i sa drugim pravnicima iz europe, posebno iz norveške koji se bave pomorskim pravom!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Nakon 4. mjeseca skupljanja literature i 6. mjeseci pisanja i skupljanja literature napokon vidim kraj magistarskog rada...toliko je blizu,još pola poglavlja, ali imam problem!

Uvik neka nova stvar, novo neodgovoreno pitanje, novi slučaj skroz drukčiji od svih drugih...tako da zapravo još uvijek skupljam literaturu, na jednu napisanu riječ, skupim još dvije nove stvari o nečem šta sam već napisao, nikako završit!!!? A još, za ne falit, mi tema nije ni odobrena!

Pitanje glasi: Kako prerezati i reć nema više skupljanja literature, nego šta imaš imaš i dosta više!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Šta reći...počeli se i profešuri skupljat po faksu, a i naša mara je tu...pitam ja maru: a mare di si kad te nema, šta mi je se s onim odobrenjem mag. rada znaš da je već prošla godina dana...a mare će: ajme kolega znate nismo uspjeli stići, ali probat ćemo sad, znate ima puno posla!

Ljudi moji godina dana je prošla... šta reći više....doći ću s pištoljem da mi odobre, a onda ću s puškom doć da me pozovu na obranu, a na kraju ću s tenkom doć da sve sravnim sa zemljom! Znate koliko ću imat godina tada-stopedesettisuća!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predlažem ti da se obratiš Ministarstvu znanosti i požališ na spori rad poslijedipl. studija PF Split na odobravanje tema. Možeš poslati i anonimni upit putem e-mail. Imaju neku rubriku prof. Baltazar odgovara.

Ja sam se također obratio kad mi je mentor dugo držao mr. rad i pitao općenito što misle poduzeti u vezi ubrzanja mentorskog rada na PF Zg. Držao mi je "samo" 7-8 mjeseci.

 

Možeš uputiti i požurnicu dekanici Kurtović uz obavijest rektoru. Samo da te tada ne zamrze.... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi kolega, pozdrav...

Suosjećam sa Vama i znam kako Vam je, jer sam i sama prošla sve to, s obzirom da sam magistrirala na tom studiju prije 7 godina, ali da Vas utješim, ja čak niti ne radim u svojoj struci. S obzirom da imam neloš posao, malo sam se uljuljala, a tu je i obitelj, ali definitivno sam odlučila, idem naprijed. Vi barem radite u struci (pretpostavljam) , a izrada magisterija doći će- kad tad. U Dalmaciji se čovjek mora naoružati strpljenjem. Ko je vidija prišu ?? 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nakon samog spomena imena dekanice tajnici postdiplomskog dobio sam garanciju da će se prijava rješit već ovaj mjesec, ali samo da ne spominjem dekanici dugo čekanje jer da je već neko bio spomenuo pa je ona dobila jezikovu juhu!

Da sam znao izustio bi njeno ime prije...ali naša mara je cila nekako dobra tako da joj čovjek mora oprostiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Obvezatni predmeti

 

1. Pomorsko pravo i poredbeno

2. Međunarodno pravo mora

3. Trgovačkopravni aspekti iskorištavanja mora i podmorja

4. Međunarodno privatno pravo s posebnim osvrtom na kolizijske norme Pomorskog zakonika

5. Pomorsko procesno i arbitražno pravo

6. Međunarodni gospodarski odnosi

7. Međunarodni odnosi i međunarodne organizacije

8. Metodologija društvenih istraživanja

 

Izborni predmeti

 

1. Mirno rješavanje međunarodnih sporova s posebnim osvrtom na Konvenciju UN o pravu mora (1982)

2. Pravo turizma

3. Ugovor o leasingu

4. Kaznenopravni položaj broda

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Namjeravam upisati postdiplomski iz pom. prava.Imam završen Pomorski fakultet.

Molim neke informacije o studiju - cijenu, trajanje i uvjete(količina ispita i trajanje..)

Postoji li neka razlika koju je potrebno polagati..da li je uopće isplativo upisivati s obzirom na perspektivu zaposlenja, odnosno nedostatak iste :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na informacijama..otici cu do fakulteta svakako ..

 

osim općih info..rado bi čula iskustva nekog postdiplomanta..pogotovo zato što nemam nekog radnog iskustva i neznam kakvu perspektivu ovakav spoj edukacije ( pomorski i pravo) daje..tj koliko se isplati ulagati, između ostalog i financijski, u to...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Trenutno sam prvi časnik palube sa položenim kapetanskim ispitom i četverogodišnjim studijima nautike i brodostrojarstva. Namjeravam ove godine upisati poslijediplomski studij pomorskog prava u Splitu.

Molim savjet, po mogucnosti od nekoga tko je završio navedeni poslijediplomski i radi u toj struci, vezano o ideji povezivanja višegodišnjeg radnog iskustva u pomorstvu i specijalističkog studija pomorskog prava.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija