Jump to content

pregazeni bicikl II


anonimno

Preporučene objave

u orig threadu je nemoguce odgovoriti (nedostaje reply ikonica) pa cu ovdje:

 

mrnjaukalica: "Mozete protiv doticne podici privatnu tuzbu nadleznom Opcinskom sudu radi pocinjenja k.d. ostecenja tudje stvari prema cl. 222. st. 1. KZ"

 

nisam pravnik, ali mislim da nema ni govara o tom kd-u jer 1-nedostaje namjera; 2-rijec je o prometnoj nezgodi. ako se nesto moze napraviti, onda je to pokretanje prekrsajnog postupka protiv vozacice o.a. zbog prekrsaja iz zospc-a, pa onda postavljanje odstetnog zahtjeva osig. drustvu kod kojeg je osigurano vozilo. mislim da u najmanju ruku postoji suodgovornost momka koji je ostavio bicikl polegnut iza automobila jer ga na taj nacin vozacica uopce nije mogla ni vidjeti prije nego sto je krenula u rikverc.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda nije postojala namjera, ali je svakako nehaj. Tim vise sto je vozacica bila parkirana na pjesackom mjestu, vjerojatno na plocniku gdje nije bilo predvidjeno mjesto za parkiranje, pa se suodgovornost djeteta umanjuje cinjenicom da nije de facto sudjelovalo u cestovnom prometu na koji nacin bi se mogla pripisati njegova suodgovornost. Nije bas dijete moglo ocekivati da ce biti pregazeno, odnosno da ce biti pregazen njegov bicikl, u zoni gdje bi prakticki trebao biti zasticen od takvog incidenta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tim vise sto je vozacica bila parkirana na pjesackom mjestu, vjerojatno na plocniku gdje nije bilo predvidjeno mjesto za parkiranje, pa se suodgovornost djeteta umanjuje cinjenicom da nije de facto sudjelovalo u cestovnom prometu

 

ne bih slozio s ovim, nogostup je prometna povrsina i nije tocno da je bezuvijetno zabranjeno parkiranje (a samim tim i kretanje) vozila po nogostupu. zspc precizno definira uvjete kada se vozilo smije parkirati na nogostupu, a nema ni govora da dijete na nogostupu ne ucestvuje u cestovnom prometu bilo de facto, bilo de jure.

u skladu s ovim, prema literaturi fak. prom. znan, od 26.1% prometnih nezgoda koje su uzrokovali pjesaci, njih 3.6% se dogodilo izvan kolnika. dakle pjesak ne samo da moze biti suodgovoran i kada se nalazi izvan kolnika, vec moze biti i iskljucivi uzrocnik nezgode.

i jedno tehnicko pitanje: nikako ne mogu replyati u orig. threadu, nema "reply" ikonica, a vidim da ostalima to polazi za rukom. sa ostalim threadovima nemam problema. mozda netko ima ideju gdje bi mogao biti problem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija