Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Porez na promet nekretnina: garaža

Preporučene objave

Prošli tjedan kupio sam garažu, te u istoj zgradi (novogradnja) kupujem stan kreditom banke od jedne te iste pravne osobe (odvojeni kupoprodajni ugovori). Svi papiri su uredni.

Zanima me koliki je porez na garažu, tko ga plaća (ja ili prodavatelj) te da li prodavatelj treba izdati račun budući da su trenutno svi dokumenti koje posjedujem vl. list i kupoprodajni ugovor za garažu.

 

Hvala unaprijed!

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pogledajte kupoprodajni ugovor za garažu.

Budući ste naveli da je novogradnja, plaća se porez na promet nekretnina na pripadajuću vrijednost zemljišta na koji otpada garaža.

Porezna će vjerojatno kao vrijenost uzeti parametre iz ugovora, a ugovor mora sadržavati "strukturu cijene i način obračuna PDV". U Toj strukturi posebno se iskazuje vrijednost zemljišta sa uređenjem, i to je iznos - osnovica na koji će porezna uprava najvjerovatnije odrezati svojih 5% poreza na promet.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×