Jump to content

Prikrivanje dokaza


anonimno

Preporučene objave

Prikrivanje dokaza od strane suca u kaznenom predmetu u kojem je okrivljenik oslobođen optužbe. Isto učinio i sudac drugostupanjskog suda i potvrdio predsudu prvostupanjskog suda.

 

Naime, podnesen dokaz sudu i činjenični opis kaznenog djela navedenog u optužnom prijedlogu, sudac je na raspravi doslovno ignorirao te ga na taj način i prikrio, a isti nesporni dokaz inkriminira okrivljenog.

Radi se o produljenom kaznenom djelu ( činjenje kroz duže vremensko razdoblje). Radilo se o dva različita perioda, gdje je raspravni sudac raspravljao samo drugi period iako je isti ovisio o prvom zbog kojeg je i podnesena kaznena prijava ( ODO odbacio na način rješavanja prijave nakon podnošenja iste, a ne na način da istu rješava na temelju činjenica do podnošenja kaznene prijave ).

 

Glavni državni odvjetnik ne rješava kaznenu prijavu podnesenu protiv zamjenice državne odvjetnice koja je rješavala kaznenu prijavu ( tri godine ).

 

Ujedno je sudac, svjedoke ostavio na raspravi dok su tužitelj i okrivljenik davali svoje izjave, a presudu je donio na temelju iskaza svjedoka ( službene osobe državnog tijela ), koji su vrlo dobro bili upoznati o dokazima koje njihova nadležna ustanova izradila ( pismeni dokumenti ) i u kojima je nesporno razvidna kaznena odgovornost počinitelja - okrivljenika, a da o istom nisu na raspravi iznjeli niti riječ, odnosno izjavili da način činjenja kaznenog dijela ne postoji. Također ti isti svjedoci su u svom postupanju ( drugi period ) izmijenili prethodno činjenično stanje kada je činjeno kazneno djelo ( prvi period ), iako su čak zbog omogućavanja činjenjenja kaznenog djela okrivljenika već bile izuzete službene osobe državnog tijela.

Zaključak:

1 . sudac - prikriva dokaz kaznenog dijela

2. svjedoci iz državne institucije - prikrivaju period kada je činjeno kazneno djelo i daju lažan iskaz

3. svi moji svjedoci se odbijaju, čak i prijedlog za vještačenje

4. okrivljenik - oslobađa se

5. u obrazloženju presude izvrijeđan tužitelj od strane suda

6.drugostupanjski sud - prikriva dokaz i ignorira bitne povrede odredba kaznenog postupka, i potvrđuje presudu s kojom se okrivljenik oslobađa optužbe

 

ŠTO SAD ? ( učinjena šteta je nad mldb djecom )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija