Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
otrovna

Davanje nekretnine u nasljedstvo

Preporučene objave

Molim za savjet. Moja majka bi dala svoju 1/4 dio kuće mome suprugu za potrebe dizanja stambenog kredita. Mene zanima koji postotak se plaća kao porez na nekretnine? Čula sam da je taj postotak manji ako se daje nekretnina u nasljedstvo po krvnom srodstvu. Pa bi prvo moja majka dala tu 1/4 dio kuće meni, a ja onda svome suprugu. Meni je najbitnije da prođemo najjeftinije :-/

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Otrovna

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Neka majka daruje Vama, a vi ne morate darovati mužu već mu jednostavno za njegov kredit budete založni dužnik, odnosno stavite na tu 1/4 nekretnine koju Vam majka daruje hipoteku za kredit na njegovo ime. Dakle banka bi bila vjerovnik, muž dužnik, a Vi založni dužnik. Na darovanje s majke na kćerku se ne plaća porez.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×