Jump to content

Zakon o javnoj nabavi!


marin7

Preporučene objave

...zanima me situacija, sta se desava po Zakonu o javnoj nabavi kad je u pitanju odnos izmedju dva obveznika tog zakona znaci dvije pravne osobe koje su u vlasnistvu drzave, odnosno zupanije....da li se onda sve odredbe toga zakona o javnoj nabavi primjenjuju i mora se proci svaki put isti postupak poziva, ponude itd... ili postoji mogunost da nakon recimo prvog takvog provedenog postupka se ne mora vise ici u istu proceduru ili se ugovoriti neki dugotrajniji odnos...naime nakon nekog vremena se pojavi uvijek neka sitnica koja je potrebna za napraviti, kupiti nenadano nakon svega pa mi je malo nejasno da li sve opet ispocetka treba proci za samo taj jedan dio...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o javnoj nabavi svaki postupak nabave je (recimo to laički) priča za sebe. Istovrsnost robe, usluge ili radova određujete samo planom nabave (barem je tako dok nema propisane nomenklature). Jednostavno rečeno svaki put morate krenuti od početka: odluka o imenovanju povjerenstva, objava, zapisnik o otvaranju, zapisnik o usporedbi i procjeni.....itd.itd.

 

Postoji dakako zakonom određene mogućnosti kada ne treba ponovno provoditi ppstupak javne nabave. Ipak takva mogućnost nije određena za nabavu od određenog dobavljača (iako je ovaj u vlasništvu RH), već se radi o dodatnim radovima. I to za velike nabave (veće od 200.000 kn) do 25% osnovnog ugovora i pod uvjetom da se radi o radovima i uslugama koji se ne mogu odvojiti od osnovnog ugovora.

Za male nabave (od 20. do 200. tis. kn) ovaj postotak ne vrijedi. Ali se radovi, roba i usluga do 20.000,00 kn mogu nabaviti tzv. izravnim ugovaranjem (direktno) od dobavljača kojega sami odaberemo.

:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...jedna solucija da li se može putem zakona o javnoj nabavi poslati poziv za sklapanje poslovnog ugovora sa partnerom na recimo vremenski period od jedne godine....a tiče se nabavke tehničke oprem,.pa unutar onda tog odnosa od njega kad god nam zatreba kupovati tehničku opremu, jer ni sami ne znamo kao zavod koliko cega ce nam i kad trebati....znaci ne znamo u biti ni konacni iznos odnosno vrijednost poslova, jer se radi o vrlo promjenjivoj djelatnosti nasoj u kojoj ima puno nepredvidjenih situacija pa bi mi htjeli imati zapravo nekog na raspolaganju cijeklo vrijeme....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ajmo na praktični dio poslodavac zeli da nasa kupovina i daljnja prodaja bude sto brza , jednostavnija ....da idemo na nabavu uvijek do 20.000 kuna pa izbjegavamo peripetije javne nabave i da li to mozemo uvije raditi i kad je posao veci od 20.000 kuna mi ga podjelimo na manje dijelove pa opet istim putem...ajmo savjeti od strucnjaka :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Marine pročitaj još jednom članak 6. točka 6. Zakona o javnoj nabavi, pa vidi da li tu robu za pružanje usluga trećim osobama uopće morate nabavljati prema ZOJN-u. Konkretan upit možete i telefonski ili pismeno postaviti Uredu za javnu nabavu. Oni imaju dežurne savjetnike koji daju promptne odgovore i uglavnom su o.k.

 

P.S. Sad tek vidim da se radi o Zavodu. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....eto malo pojašnjenje ....

...mi smo Zavod u vlasništvu tijela lokalne samouprave i samim time podliježemo zakonu o javnoj nabavi.

...nadalje naša osnovna djelatnost je pružanje usluga održavanja sustava inf.tehničkih i ostalih...

... a pošto nam se javlja situacija da problemi unutar tih sustava zahtijevaju ugradnju određenih dijelova npr. klime, monitora pitanje je da li mi smijemo od nekog kupiti i nasim partnerima prodati taj dio te ostvariti na taj način dobit....

...da nam to bude kao nuspojava naše osnovne djelatnosti uslužne zato jer je ipak to prijeka potreba...a dosad su ti naši partneri koji su isto obveznici zakona o javnoj nabavi to morali nabavljati od drugih pa tek onda mi nastavljali sa ugradnjom i održavanjem....

...i najveci problem da li uvijek moramo ici istim putem nabace te opreme od drugih putem javne nabave i onda opet ti nasi partneri istim putem prema nama:...hvala, znam da je prica komplicirana , ali mozda je malo jasnija situacija!!!

..hvala na pomoci!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija