Jump to content

Institucijalno zlostavljanje djece


anonimno

Preporučene objave

....od CZSS, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Državnog odvjetništva, Općinskih sudova, Ureda pravobranitelja za djecu, itd.

 

Navedite primjere, načine, što ste sve poduzeli, preporuke kako spriječiti zlostavljanje djece od strane institucija te sve ostalo što je svezi da se zaštiti pravo djeteta.

 

Plaćeni su da štite interese i prava Vaše djece, dužni su i odgovarati za posljedice kada su suučesnici !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad gore navedene institucije rade na štetu i povredu prava interesa djeteta. Jel sad jasno.

 

Samo se priča, centri za soc. skrb ne rade "ovo", drugi ono, ne donose se odluke u zakonskim rokovima ( prva odluka se čeka i 2 godine ), a nitko od njih ne odgovara i to KAZNENO, a štetu i povreda učinjenja je nad djetetom. Zar to nije zlostavljanje.

 

 

Za roditelje koji imaju dijete s težim oštećenjem u razvoju a dijete ostvaruje pravo na osobnu invalidninu, a invaildnina oduzimana jer je drugi roditelj doprinosio za uzdržavanje dijeteta !!!

 

Sjeća li se itko promjene Zakona o socijalnoj skrbi ( VII 2003 ), kada je famoznom promjenom zakonske odredbe, dodano da se alimentacija ne prizna u prihod djeteta ( odredba nije Ustavna )

Nevjerojatno, a alimentacija nikad nije bila prihod djeteta.

Roditeljima je prije stupanja na snagu gore navedene dopune, odnosno djeci koja su teže oštećena u razvoju, a žive odvojeno od drugog roditelja koji doprinosi za uzdržavanje država nezakonito ( protuustavno ) oduzimala pravo na osobnu invalidninu.

Primjer:

- roditelji žive zajedno, uzdržavaju dijete, dijete ima osobnu invalidnu

- roditelji žive odvojeno, drugi doprinosi za uzdržavanje, dijete nema pravo na osobnu invalidninu

 

Ovakvih je slučajeva u RH, bilo previše, ali je zanimljivo kako se niti jedna udruga koja se bavi pitanjem djece oštećene u razvoju ( ni bilo koja druga ) nije pozabavila tim pitanjem.

Niti pravobraniteljici za djecu ne pada na pamet, da pokrene pri Vladi RH prijedlog da se ispita zakonitost takvih ne Ustavnih postupaka, s ciljem da se donese Zakon sa kojim bi država djeci oštećenoj u razvoju vratila nezakonito oduzeto pravo, koje je oduzeto samo zato jer drugi roditelj nije živio s djetetom a plaćao je uzdržavanje ( uzdržavao bi ga da je i živio sa djetetom jer je to njegovo pravo i obveza ).

 

Nadam se da nisam jedini u RH ( a tako izgleda ), čiji su radnje isprovocirale nadležne ( objava u medijima, podnošenja tužbe ) da se izvrši dopuna zakonske odredbe ( opet navodim - suprotna Ustavu - nije postojalo drugo rješenje da se prikrije nezakonito oduzimanje ).

 

Vjerojatno ima puno djece sa oštećenjem u razvoju kojima je oduzimano pravo na osobnu invalidninu odnosno smanjivana zbog iznosa uzdržavanja kojeg je doprinosio roditelj koji nije živio s djetetom, PA MOLIM RODITELJE DJECE KOJIMA JE NA TAJ NAČIN ODUZIMANA INVALIDNINA, KOJI SU EVENTUALNO POKRENULI KAKVE POSTUPKE PRI SUDU, DA SE JAVE.

 

O TOME VIŠE NITKO NE GOVORI.

Zar mislite da je bivši državni tajnik otišao samo zbog slučaja " Brezovica" ? Priča se i zbog invalidnina ? Samo ne znam što će u kaznenom postupku zbog zlouporabe položaja i ovlasti po drugim pitanjima koja ga čekaju ? Bit će ludo i nezaboravno !!!

 

Moj slučaj na sudu stoji 3 godine ( invalidnina ), a to je vrlo vrlo čudno.

 

Te još puno primjera krivotvorenja dokumenata od CZSS, prikrivanja dokaza, ne sankcioniranja odgovornih , itd.

Što rade odgovorni kad izuzmu službene osobe iz predmeta jer su nisu postupali po zakonu, čineći štetu i povredu prava djeteta ( sva prava iz roditeljske skrbi ). NIŠTA, ostave ih, da nekom drugom " rješavaju " pitanje prava djeteta po istom receptu, a Vama odrede druge službene osobe ( drugi centar ) koje su pak iz nekog drugog postupka izuzete opet zbog nezakonitosti.

 

Tko ima slučaj da su mu službene osobe izuzete iz postupanja zbog okolonosti nezakonitog postupanja, a novo određen ured prikrivao okolnosti i dokaze, te mijenjao činjenice u odnosu na period izuzetog ureda ???

 

nezaustavljiv

:hammer: :hammer:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

stovani gospodine nezaustavljivi,jedan od onih koji se bori protiv instiucionalnog zlostavljanja i kromanala koji rade centri za socijalnu skrb sa zastitom nadleznog ministarstva bivseg drzavnog tajnika i sadasnjeg pomocnika za socijalnu skrb od tih vasih tako srocenih cinjenica potkrijepljenih pravnim aktima kao da ste pravnik ni samo ministarstvo vise nezna kako da odgovori, a ni ljudi koji samo prate , izgleda nemaju vise sto za dodati.

sve u svemu mi idemo do kraja ....

tata dva sina.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija