Jump to content

Ne se smijati!


ZastoJa

Preporučene objave

Da li je nakon završenog studija na nekom od tehničkih fakulteta moguće upisati postdiplomski na društvenom? Ja konkretno bi nakon studija sigurnosti išla na pravo. Moguće ili ne? Mislim, struka se ionako sastoji od brda zakona, a npr. neke kolege su na postdiplomskom na FOI-u (informatika) što je isto društveni teritorij? Dakle, ima netko ko zna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na pravo se mogu upisati samo pravnici osim na PDS Fiskalni sustav i ekonomisti i Međunarodno pravo i politolozi i to ti je to. Ipak je potrebno predznanj. Pravnik se ne može upisati na PDS na tenhičkom faksu. Koliko mi je poznato pravnik može upisati specijajalistički studij sigurnosti na radu. Već se je jedan kolega sa geodezije o tome raspitivao.

 

Zašto ne nastaviš specijalizaciju u struci jer ti i da magistriraš pravno nitko ne bi prizano da si pravnik po struci i ne bi se mogla s tim zapisliti jer nemaš dioplomu faxa. Možeš upisati PDS na FOI u Varaždinu ili pokušati upis na PDS na pravu u Mostaru ili Banja Luci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na sarkastičnim savjetima.....da, pretpostavljam da je logično da pravnik može na specijalistički studij rada jer njemu su proračuni konstrukcija i sl. u venama.....bože moj, pa bar matematiku može svatko začas "pohvatati"...e sad, razumjeti zakon, to već zahtjeva suvremene laserske metode i neviđenu inteligenciju.....ali dobro, moraš se iz nekog smijati, ne? Opraštam ti jer su to stvari koje ne mogu promijeniti. Ali ono što mogu je da te poštedim svojih glupih pitanja i čestih posjeta Legalisu. Ispričavam se na smetnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma isto je gdje god završio pravo, diploma ti se prizna pa makar završio pravo i u Prištini !!!

Bitno je ono što slijedi, a to je primjena znanja i poznavanje propisa - a pogotovo rupa i rupica !!!

 

Zanimljivost koji je napisao "ZEX" na

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=18070&forum=12&3

 

Pravnik u SAD

 

...........................No, ima država u koje imaju vrlo liberalne uvjete za pristupanje pravosudnom ispitu. Primjer takve je Kalifornija u kojoj možete polagati "California Bar Exam", bez da ste čak i završili pravni fakultet te bez da ste nastanjeni u Kaliforniji. Jedini uvjet je da pristupite ispitu, platite troškove te, naravno, - da ga položite. Mislim i da je "New York Bar" također ima vrlo liberalne pristupne uvjete, no valja provjeriti................... "

 

Eto, ima puno mogućnosti, pa treba ih prihvatiti i ući u nove izazove !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ako znamo da smisao poslijediplomskoga studija te stjecanje znanstvenoga stupnja nije u primanju (učenje) nego u davanju (doprinos znanosti), kako netko može imati ambicije znanstveno napredovati u području u kojem nema temeljno obrazovanje? kako on može doprinostiti tom području? nek mi to netko pojasni, pls!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija