Jump to content

povrat poreza- gradnja kuće


vojtek

Preporučene objave

Supruga i ja smo investitori gradnje nove kuće. Naime ja sam u stambenoj štedionici podigao kredit i počeli smo gradnju.Izabrali majstora kojemu je sama štedionica iz kredita isplatila novac po predračunu na osnovu čega ja vjerojatno imam pravo na određeni povrat poreza iduće godine.

Pošto se supruga zaposlila sa 01.06. 2007. godine zanima nas da li ostale račune za nastavak radova pišemo na suprugino ime da i ona kao investitor ima pravo na povrat poreza,tj. da li ima veze kada je počela raditi i da li to utječe na visinu povrata poreza.

Iz moga kredita je isplačeno 209,000 kn + PDV, a sad me zanima da li da za ostali novčani iznos od 111,000 kn + PDV (radovi i postavljanje vrata i prozora) račune pišem na suprugino ime zbog povrata poreza.

Unaprijed hvala na odgovoru i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se radi o gradnji prvog stambenog pitanja, dakle nekretnini kojom rješavate stambeno pitanje, možete koristiti kamate po kreditu kao poreznu olakšicu tek nakon što u cjelosti dokažete da ste sredstva iskoristili za gradnju. olakšicu koristi bračni drug na kojem glasi kredit. vaša supruga može koristiti račune izvođača radova po osnovi ugradnje prozora i vrata. dakle, svaki od vas može koristiti račune do 12 000 kuna Zakon o porezu na dohodak čl.36.). nije bitno u kojem je mjesecu supruga zaposlila, bitno je da je tijekom kalendarske godine (poreznog razdoblja) ostvarila oporezivi dohodak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija