Jump to content

KAZNENO DJELO PRIJEVARE


dalinex

Preporučene objave

Moja teta je podnjela kaznenu prijavu protiv mene i to KZ čl. 224, st.1 i 4 i drugij KZ. Narodski rečeno zbog prevare i stjecanja imovinske koristi.

 

Istražni postupak je obavljen, kazneni postupak je dovršen i to nepravomoćnom presudom u kojoj se odbacuju svi navodi protiv mene. Sreća je što sam imala svu dokumentaciju koja je pobijala njene lažne iskaze. Čekam da sudac napiše konačno pravomoćnu presudu i još mi zuji u ušima njegova rečenica upućena mojoj teti od strane suca: Ja znam da ćete se vi na moju presudu žaliti, na što uostalom imate pravo, ali ako ste mislili da će Vam ovo proći u mojoj sudnici onda ste se prevarili!

 

No, prilikom davanja kaznene prijave protiv mene iznjela je niz lažnih tvrdnji, prilikom istražnog postupka iznjela je također niz neistina (koje ja mogu i jesam pobijala dokumentacijom tipa od voznih karata, do javnobilježničkih računa....), uključila je u tu igru i moju majku koja živi u SAD i koja je poslala takvo očitovanje u svojstvu svjedoka da je sudac na DO zavrtio očima.... u svakom slućaju i majka u tom očitovanju piše neistine, dapaće kletve.... Međutim tu stvar ne prestaje jer me moja odvjetnica danas obaviještava kako ona hoda po gradu i crni me gdje god stigne, inaće je prije 10 godina pričala po gradu kako se drogiram i preprodajem drogu, pa još niz takvih gadarija....

 

Pa vas pitam kako da je zaustavim. Ispljunula sam ogromne količine novca jer je protiv mene digla ukupno 6 postupaka od kojih je - hvala bogu - 5 okonćano u moju korist, ali ona ne prestaje.

 

 

Nedavno je dala na uvid javnoj bilježnici vlasnički list u kojem mog zahtjeva za uknjižbu nije bilo (nekim ćudom je zemljišnja knjiga baš tu otrgana tako da cijeli zapis nedostaje - ali sam imala srećom izvadak iz 1998 gdje se vidi moj zahtjev za upis) te je stan koji sam kupila od bake, platila porez, i dala zahtjev za upis, otišao u ostavinsku masu i pripao po ostavinskoj mojoj teti i mami - svaka su suvlasnice za 1/2. Jasno vam je da sam luda....

 

Nevjerovatna je činjenica da je temeljem punomoći koju joj je dala moja majka a koja živi i radi u SAD, lijepo ishodovala penziju za nju koju tako moja majka prima u Hrvatskoj.... Eto ljudi moji što mi je činiti....

 

Znam da ovo zvući suludo, ali svatko tko je zainteresiran mu mogu dati na uvid dokumente ili ih prikačiti na forum, ako postoji mogućnost, jer onaj tko ne zna cijelu priču mora misliti da sam za ludnicu....

 

 

Rečeno mi je da bi ja trebala pokrenuti postupak protiv nje jer me je kazneno prijavila za djela koja nisam počinila, jer je davala lažne iskaze, jer me i dalje kleveće i krši zakon.

 

Nije mi jasno da li ona mora nakon pravomoćne presude meni isplatiti sve troškove postupka, ukljućujući i dolaske mojih svjedoka iz drugog grada, ili ja zaista moram pokrenuti kazneni postupak protiv nje, i pri tome cijeli postojeći i dovršeni spis uključiti u taj novi da bi mi nadoknadila štetu.....

 

Molim neki pametan savjet.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ovako: u pogledu troskova kaznenih postupaka u kojima ste bili okrivljenik, njih nakon pravomocnosti presude snosi onaj tko je izgubio. za vase svjedoke, ako nisu trazili naknadu od suda u tijeku postupka (kad su bili ispitivani) onda oni nemaju pravo na nikakvu naknadu. vi imate pravo na sve troskove ukljucivo i troskove vaseg odvjetnika, ako ste ga imali.

kako cete zaustaviti tu g-dju da siri lazi o vama? vjerojatno pokretanjem kaznenog postupka protiv nje zbog klevete ili uvrede, no bolje da ovaj savjet amenuje neki pravnik.

inace vi, ako je protivna strana davala lazne iskaze i smatrate da to mozete dokazati, mozete podnjeti kaznenu prijavu nadleznom DO-u zbog djela iz cl. 303 kz - kazneno djelo protiv pravosudja, davanje laznog iskaza. nisam siguran da li je ovo za sto ste bili (ili jos uvijek jeste) optuzeni na sudu djelo koje DO goni po sluzbenoj duznosti. ako je, vjerojatno bi se moglo prijaviti doticnu za jos jedno djelo protiv pravosudja i to lazno prijavljivanje kaznenog djela (302 KZ) samo ne znam moze li se istodobno i za istu kaznenu stvar pociniti i kd 302 i 303 KZ.

uh sto sam pametan, a uopce nisam pravnik :-)

btw, vidim da imate divnu obitelj... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguc je stjecaj kaznenog djela iz cl. 302. KZ sa kaznenim djelom iz cl. 303. KZ, a da se to ne kosi sa nacelom ne bis in idem.

 

Naime, kod laznog prijavljivanja k.d. prema cl. 302. KZ mora postojati namjera pocinitelja da prijavi neku osobu za k.d. za koje zna da ga ova nije pocinila, ali samo ako se radi o kaznenom djelu koje nije prepusteno prijedlogu ili privatnoj tuzbi. To ne iskljucuje mogucnost da ce ista osoba, kao svjedok u sudskom postupku protiv osobe koju je lazno prijavila, dati lazan iskaz i pociniti k.d. iz cl. 303. KZ.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma razumijem ja ta dva članka a konkretan dio jest:

 

prijavila me je da sam ja antidatirala i potpisala dokument, te time opovrgla darovanje dijela nekretnine koje je moja baka darovala mojoj majci, a koji je u to vrijeme bio u tijeku parničnog postupka (23 godine) zbog povrede prava prvokupa.

 

Znam da je to namjerno napravila jer je znala: a) da je nekretnina u parničnom postupku zbog povrede prava prvokupa; b) da je to moja baka osobno učinila.

 

Sreća u nesreći jest da je moja baka 1997 godine kada sam bila došla u Zagreb jednostavno mi dala kutiju i rekla: tu su ti svi dokumenti od stanova i parnica i sve što imam, a znam da bi ti moglo trebati.

 

Tako se tu zatekao ne samo dokument koji je pisan bakinom rukom i ovjeren u javnog bilježnika nego čak i račun j.b. za naplaćenu uslugu, s istim datumom kao i dokument..... da, moja sreća, prevelika sreća....

 

Iako zna istinu, na parničnom i kaznenom je opet svjedočila na isti način kako me i prijavila. Zato više nisam sigurna je li luda ili zaista toliko umišljena da misli da su baš svi suci i odvjetnici idioti.

 

Ono što me brine jest da na kraju presude piše da spor ide na trošak države, a to što sam ja platila odvjetnike cijelo bogatstvo - nema veze.

 

Ne znam da li će sudac koji je vodio spor dignuti KZ protiv nje, jer ima spis, ima svjedočenje i ima fotokopije mojih dokumenata kojima pobijam ovu njenu prijavu. Nisam sigurna da li on to mora ili ne....

 

Radi se samo o jednom segmentu.... a mogla bih napisati Ilijadu i Odiseju.

 

Svejedno hvala Mrnjauuu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se ne mora raditi da je ona znala da postoje dokumenti koji opovrgavaju njezin iskaz pred ODO i pred sudom. Dakle, mogla Vas je prijaviti kao osumnjicenu osobu za pocinjenje k.d. ne izrazavajuci svjest o tocnosti te tvrdnje, vec izrazavajuci samo tvrdnju za koju se istinitost moze dokazati samo daljnjim postupkom.

 

Drugo je ako je ona vidjela dokument, pa tvrdila isto, osim ako nije izrazavala sumnju u potpisnika tog dokumenta. Opet, grafoloskim se vjestacenjem moze dokazati da je isti potpisala Vasa baka, ali tuziteljica to ne moze znati dok se isto vjestacenje ne obavi.

 

Njoj se mora dokazati da je znala da to niste Vi ucinili i da Vas je za isto prijavila, a to se ne moze sve dok god ona moze reci da Vas je samo sumnjicila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, razumijem smisao.

 

Ali, ukoliko je osoba znala da se za određenu nekretninu vodi spor zbog povrede prava prvokupa, da smo moja baka i ja bile uknjižene kao suvlasnice (svaka za 1/2), te da je moja baka prvo darovala pa potom opovrgla darovanje svoje polovice mojoj majci (njenoj sestri), iako to nema nikakvog pravnog učinka (jer je parnica još trajala), te je svojom rukom pisala pitanja tipa: da li se stan može prodati ako je u sporu..... jasno da je to znala.

 

Dapaće, imam to njenom rukom pisano, kao i procjenu za koliko bi se taj stan prodao i kako bi se novac raspodjelio, te je iluzorno da nije znala. Znala je cijelu pozadinu priče. Štoviše, imala je taj dokument u ruci - ja sam dobila kopiju od javnog bilježnika (o opovrgavanju darovanog suvlasničkog dijela), jer je moja baka uvijek išla kod istog - za sve što je radila. Original račun je bio među ostalim papirima koje mi je baka dala. Original dokumenta moja baka nije imala jer joj ga je dotična uzela!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija