Jump to content

Lektoriranje mag. rada


Relrale

Preporučene objave

Dragi kolega..

Magistarski rad, kao i svaki drugi znanstveni rad najpametnije je lektorirati, jer ste tako SIGURNI da će biti gramatički točno napisan, što je dosta važna stavka za tekve radove. To vam je jedna vrsta šminke, tj. umjeničkog dojma, još ako na njemu piše da ga je lektorirao taj i taj, to zvuči ambiciozno i ozbiljno. U moje doba, tj. kad sam ja magistrirala (pretpostavljam da ste u Splitu na Pravu mora), nije bila zakonska obaveza, tako da ga ja osobno nisam lektorirala, a pošto mi pravopis neloše ide, rad je prošao i kao takav i uspješno je obranjen.

Najčešće je mentor taj koji vam sugerira lektora, ako smatra da je to potrebno. Možda si se u međuvremenu promijenili propisi, pa je lektoriranje postalo obvezno, no za te informacije, najbolje se javite u Tajništvo postiplomskog studija.

Pozdrav i sretno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisi koliko imaš teksta.

ako imaš na istoj stranici, npr. dva kratka naslova ili podnaslova, ili ako imaš više kraćih odlomaka (pa imaš više kratkih redaka i uvlačenja teksta) stranica ti može imati oko 1200 (plus - minus) slovnih mjesta.

ako na stranici imaš neki slikovni prikaz, ili ako imaš neko nabrajanje po točkama (dakle kratke retke), onda će broj slovnih mjesta biti i bitno manji.

ako nemaš ništa od toga, stranica će imati više slovnih mjesta, može biti i veća od jedne autorske kartice.

sve gore navedeno odnosi se na dvostruki prored.

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što god ti mislio, ne može bez toga, nije dovoljno da ti sam "pripaziš na gramatiku", u radu ne bi smjelo biti jezičnih pogrešaka. ne samo da ćeš morati dati rad na lekturu, nego ćeš morati predati i potvrdu lektora. ako imaš sažetak na stranom jeziku, onda ćeš i sažetak morati dati lektoru za taj jezik, za što ćeš također morati predati potvrdu o obavljenoj lekturi.

 

da je skupo, je. i vaše su odvjetničke, bilježničke i druge tarife skupe običnim ljudima ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informacijama, malo si me obeshrabrila!

Što se tiče tarifa, ja ih nemam, kao ni drugi državni službenici, radim za smiješne pare, ali iz ljubavi!

Mislio sam samo reći kako godinu dana čekam na odobrenje teme, kako ću još toliko čekati na obranu i kako mi samo fali da još dam kesu lektoru i da pričekam još koji mjesec...užas i fuj fuj!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to se mora napraviti, ali ne daj da te obeshrabri!

ako ti na poslu plaćaju troškove poslijediplomskoga, vidi mogu li ti platiti i troškove kopiranja, uvezivanja i lekture. ako ne, probaj se sjetiti imaš li među rođacima ili prijateljima nekog tko je profesor kroatistike, tko ti je dovoljno blizak da ti to napravi besplatno. ako ni to ne može, onda se javi meni na pp, pa ćemo se nešto dogovoriti u pola cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...
  • 4 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija