Jump to content

kako napisati žalbu


anonimno

Preporučene objave

Moram napisati žalbu (više kao pismo) na administratovne pogreške zbog kojih sam ja zakinut. To je više formalnost jer smo sve utvrdili sad samo moram predati žalbu kako bi vijeće o tome razgovaralo.

Mene zanima kako formalno to napuisati. Znači zaglavlje, treba li kao naslov napisati žalba, piše li se to kao pismo (lijevi gornji kut - kome, moj potpis...). Predaje li se to u kuverti ili samo papir ?

Pomozite

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je to "više kao pismo" i formalnosti radi, onda ne znam zašto bi se takvo pismeno i zvalo žalba..

Negdje mora biti određeno/propisano pod kojim uvjetima se u takvoj situaciji može koristiti pravno sredstvo ukoliko je netko nezadovoljan i koje od pravnih sredstava..

Iako niste napisali o kakvom se to postupku radi, i kažete da je sve dogovoreno, i da trebate pisati žalbu, onda to i naslovite tako.

U svakom slučaju neka bude uredno i pregledno napisana, da se vidi tko kome šalje, stavite žalba na sredini i ispod razlog podnošenja, u daljnjem tekstu obrazložite razloge, priložite ako što treba potkrijepiti tu tzv. žalbu, na kraju potpišite, i to je to.

Ne znam kome trebate predati, pa govorim napamet - poštom, preporučeno, ili osobno gdje tražite potvrdu prijema.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

dakle,

 

ako ste pravno neuka stranka, onda nije bitno kako pisete i kako to sve izgleda jer vam sud ili upravno tijelo zbog toga to ne moze odbaciti... samo nemojte zaboraviti boj predmeta.

 

pravilu žalba se dostalja na rješenje, no ako se vi želit nekome "požaliti" bog nekih administrativnih pograški onda je možda bolje to nasloviti kao PRITUŽBU (npr. na rad referenta u tijelu XY )

 

no ako se bunite protiv neke odluke onda je bolje da se to zove žalba ili prigovor, no sud i dalje to ne može odbaciti ako vi to i krivo napisete jer, koliko razumijem, niste odvjetnik ili pravnik...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

mejl nisi ostavio pa tesko da cest tim putem dobiti bilo sto, ali to je manji problem, veci je sto iz tvog posta nije jasno sto ti u stvari trebas, sto je to "sluzbena zalba"?

i btw, zalba kojom bi se pobijala 1-stupanjska presuda se ne moze pisati "po spranci", zalbom se pobijaju utvrdjenja, zakljucci i odluke 1-stupanjskog suda, a svaka presuda je razlicita pa je prema tome i svaka zalba razlicita<

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...
  • 3 godina kasnije...

Poštovani, trebam vašu pomoć, izvinjavam se ukoliko se nisam obratila na pravo mjesto. Radi se o sljedećem, treba da napišem žalbu, nikada prije to nisam radila, pa ne znam kako to uraditi da izgleda stručno i ispravno. Naime, naša općina je dodijelila stipendije nekim studentima, ja nisam među njima. Trebam napomenuti da su mi oba roditelja nezaposlena, cetvoroclana porodica, ja sam jedina koja studira, 3. godina fakulteta. Jos bitnije je istaknuti činjenicu da sam jedina iz svoje općine koja studira Latinski jezik-Engleski jezik. Jedina u zadnjih 50 i vise generacija, zatim nedostatak radnog osoblja, u citavom kantonu postoji samo jedan profesor latinskog jezika koji cak nije ni strucan, magistrirao je historiju. Molim vas,da li mi mozete dati konkretan primjerak kako se ovakve zalbe pisu, rok je do srijede. Zahvaljujem unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

Opcenitno,zalba je podnesak kojim se pojedinci ili pravne osobe obraćaju državnim tijelima, organizacijama, privatnim firmama i sl.

Podnesak se, po pravilu, predaje neposredno ili šalje poštom, pismeno,koji mora biti razumljiv i sadržavati sve što je potrebno da bi se po njemu moglo postupit,a naročito treba da sadrži:

- označenje organa ili firme kome se upućuje;

- predmet na koji se odnosi zahtjev, odnosno prijedlog;

- ime, prezime i mjesto boravka (adresu) podnositelja, odnosno zastupnika ili punomoćnika;

- podnositelj je dužan vlastoručno potpisati podnesak.

Ako podnesak sadrži koji formalni nedostatak koji spriječava postupanje po podnesku, ili je podnesak nerazumljiv ili nepotpun,ne može se zbog toga odbaciti. Nadlezno tijelo koje je primilo takav podnesak dužno je učiniti one radnje koji će osigurati da se nedostaci otklone i odredit će podnositelju rok u kojem je dužan to učiniti. Ako podnositelj otkloni nedostatke u određenom roku, smatrat će se da je podnesak od početka uredan. Ako podnositelj ne otkloni nedostatke u određenom roku, pa se usljed toga ne može po podnesku postupati, smatrat će se da podnesak nije ni podnesen.

Pored gore navedenog sadržaja od kojeg se svaki podnesak mora sadržavati, u žalbi još morate navesti i to: akt koji se pobija, označiti naziv tijela koji ga je donio, i broj i datum akta. Dovoljno je da žaljitelj izloži u žalbi u kojem je pogledu nezadovoljan aktom, ali žalbu ne mora posebno obrazložiti..

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija