Jump to content

european city guide


MEGI

Preporučene objave

:-o molim vas pomoć i to hitno.radim u jednoj privatnoj firmi kao pravnik.2005.g. kad sam tek počela raditi stiglo nam je pismo -ponuda časopisa european city guide da će besplatno reklamirati našu firmu.međutim nisam sitnim slovima pročitala da to sve košta 900 eura .naivno sam potpisala i poslala na njihovu adresu,tek kasnije uočih što sam napravila.nikako ne mogu raskinuti ugovor sa njima ,samo ga produžuju a cifra raste.sad prijete tužbom.molim vas pomoć što da napravim ,kome da se obratim,jeste li što čuli o njima .čitala sam na internetu da su prevaranti i da ih tuže različite države.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

samo bez panike! moja firma se isto s njima pati neko vrijeme. istina je da oni na te "fore" hvataju ljude. oni su forsirali da im platimo, slali opomene, prijetili tužbom, onda smo im mi vratili istom mjerom i rekli da ćemo ih tužit nekoj europskoj instituciji ili tako nešto s kim su oni već imali posla baš zbog takvih stvari. lovci u mutnom... trebate dobro pročitati ugovor, pozvati se na to da su rekli da je besplatno, a sitnim slovima dopisali da nije, da se to kosi sa svim i svakakvim pravilima (vi ste pravnik, raspitajte se), zaprijetite im tužbom ako nastave s tim i to je to! naš pravnik tvrdi da nam ne mogu ništa, a valjda on zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

I ja sam imao istih problema s njima,potpisala kolegica koja bas ne razumije engleski.Ukratko,taj ugovor je ništavan i po hrv. i po međunarodnom pravu u svim svojim elementima.Što se tiče prijetnje tužbom,oni su u ugovoru naveli nadležnost prema njihovom sjedištu,što takodjer ne stoji jer Hrv. tvrtka ne može biti tužena pred Španjolskim sudom (traži se uzajamnost koje nema,jer ni njihove tvrtke ni državljani ne mogu biti tuženi pred našim).A Ako se žele tužiti pred našim trg. sudom,neka izvole.Ja sam im napisao dosta oštro pismo prije 2 mjeseca i još se ne javljaju,a dosad su bili vrlo ažurni.Sve u svemu-ne plaćaj im ništa!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mojoj bivšoj firmi, tajnica - nema pojma o stranim jezicima, isto potpisala...Isto su prijetili sudom, tražili isplatu, slali uplatnice..

Svake druge godine, dobijali su opširni dopis od pravne službe, sve dok mojoj šefici nije puko film, poslala im pismo (da pismo, samo što ih nije nekud poslala...) otad imaju mira..

uglavnom slažem se sa navedenim - ništa ne plaćati

I pazi nisu oni jedini, ima takvih besplatnih navlakača jako puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

JOJ PONOVNO PROBLEMI.KOLEGE MOLIM POMOĆ.U SOSU SAM.SAD NAM JE DOŠLO PISMO OD NJIHOVE FIRME KOJE IH ZASTUPA U SVEZI POTRAŽIVANJA A ZOVE SE PREMIUM RECOVERY.ŠTO DA RADIM.MOLIM POMOĆ.KAKVO PISMO DA IM SROČIM.VEĆ TRI GODINE GNJAVE,SAD SAMO ČEKAM DA ŠEF POLUDI.KOLEGE UPOMOĆ.SAVJET MOLIM,BILO KAKAV.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nedavno sam kontaktirao HGK i gospođa koja je zadužena za Španjolsku mi je savjetovala (između redaka)- ne plaćati ništa! Isto tako mi je rekla da su znali angažirati i domaće tvrtke koje su pokušavale utjerati te dugove, uglavnom zastrašivanjem, i uglavnom su im mete bile male privatne tvrtke! Tvrtka u kojoj radim je još uvijek u fazi da nas redovito opominju iako smo izričito zahtijevali da slučaj riješimo na sudu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na odgovoru,barem se me malo umirili .Pokušat ću kontaktirati nekog u HGK u Splitu,možda dobijem kakav odgovor.Ali ne kužim ih,ne plaćamo im,ugovor sam odmah pokušala raskinuti nakon potpisa ali oni su uporni bili i dogodine poslali cd i oglasnik debljine telefonskog imenika.Jeli moguće da ta firma može egzistirati a svugdje po internetu piše da su međunarodni prevaranti. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Bok ,ja sam opet primorana gnjavit sa svojim problemom ali kako vidim imam supatnike pa mi je malo lakše.Javila mi se iz Premium recoverya gospođa Sanja koja me kao ljubazno podsjetila za obveze ,faxirala sam joj sve dopise koje smo slali o otkazu Ugovora a ona meni da sam zakasnila da je rok sedam dana.A poslala sam odmah čim je stigao njihov prvi račun gdje uočih svoju zabludu.Što mi je činiti,što da joj napišem,rečem,rekla se konzultirati sa svojom pravnom službom pa javiti.Da li nas mogu tužiti,ima li tko kakvih novih saznanja.,Da li je tko kontaktiran telefonski od ove gospođe?HVALA UNAPRIJED :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Megi, ne sekirajte se. Dobro Vam je napisala Marinha. Uvijek postoje neke rupe u zakonu i tako ta firma operira. I meni su slali, ali nisam se uhvatila na lijepak. Kao pravnik, a i ne pravnik, uvijek čitajte ono što piše sitnim slovima. Nagodite se s kretenima da vam se skinu s vrata, platite 100 Eura, recite da više ne date, bit će sretni da išta izvuku.

Pogledajte ovdje topic Klopka - slična stvar. I tamo sam vidjela savjete - ignorirati ih i ne platiti ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Draga Megi,

 

ja sam takodjer to potpisao. Font je bio velicine 6.

tako da nisam niti vidio tih 900 EUR. Ocito su isli na prevaru.

 

Ista prica. slali su racune uvecane za kamate, pisma opomene,....

 

Potrudio sam se i provjerio sve moguce telefone, faxove, internet stranice, mailove, registracije,... i slicno u Spanjolskoj i Velikoj Britaniji.

 

Vlasnik tvrtke je neki Turcin koji zivi u Engleskoj, a otvorio je firmu u Spanjolskoj. Telefoni su automatizmom bili prebaceni na neku govornu postu u Engleskoj.

 

Provjerio sam i sa kolegama u Spanjolskoj sve o toj firmi.

 

Zakljucak je sljedeci:

Svaki put kada ti oni posalju racun ili ponudu, posalji im pismeni dokaz (storniranu narudzbenicu i dopis koji je urudzbiran u tvojoj firmi pod nekim brojem) da ne zelis nista od njih.

 

ja sam ih se tako rjesio i vise nista ne salju. nisam isao na nikakav sud.

 

to je prevarantska firma koja zaradjuje na bojazljivim ljudima i koji na kraju plate bilo koji iznos.

 

Lijep pozdrav,

Hrvoje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

3niti je napisao:

Imamo isti problem, poslali smo im ovo, skinite i prepišite, pa pošaljite, ko god ima problema...

Ima negdje tu na portalu smo stavili i adrese di se sve može poslati neka tužba protiv njih (u pdf-u).

 

A u prilogu je naše pismo koje smo im poslali.

 

sretno!

 

 

da li netko zna gdje pronaci podatke koje je 3niti ostavio.

i ako neko moze pomoci s primjerom pisma koje im je poslao.

naime moja rodakinja ima isti problem kao i mnogo vas,pa bi nam svaki savjet dobro dosao

zahvaljujemo unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 11 mjeseci kasnije...

Molim vas za pomoc, ja nisam pravnik po struci; imam problem kao i vi sa european city guide-om; dosao nam je u tvrku u 11-2009 i potpisan je taj obrazac na kojem je tek kasnije uoceno da je sitnim slovima napisano da to ipak kosta 900 eur???...mi smo im odmah napisali da ne zelimo njihovu uslugu, te su nam se javili tek u 01-2010 i to sa racunom za platiti....opet smo im pisali i slali na fax i mail da ne zelimo njihovu uslugu i ne zelimo to platiti naravno, no nisu se obazirali, nadasve poceli su nam slati opomene i zatezne kamate; kako bi ih otkantali, misleci da smo ipak mi krivi jer smo to potpisali afterall....uplatili smo im tih 900 eur + zat kte....u roku od nekih 5 mjeseci...sto sve zajedno iznosi 1.000 eur total......sada smo im napisali official pismo da ne zelimo sljedece 2 godine ista placati niti zelimo njihovu uslugu ( BTW poslali su nam za to neki CD koji kad stavimo u kompjuter kaze da ima virus i nemozemo ga uopce otvoriti ) jer smo ne zadovoljni sa njihovom uslugom i nemamo novaca.....a oni su nam odgovorili da smo potpisali Ugovor na 3 godine...onda smo im mi napisali, vi nam hocete reci da ako netko potpise ugovor na 3 godine, NEMOZE ga raskinuti bas nikako....???...koliko oni imaju klijenata, I JELI TO U SKLADU SA ZAKONOM ???...MOLIM VAS ZA POMOC.....DALI SE MOZE RASKINUTI TAJ UGOVOR , KOME DA SE OBRATIM I KADA I KAKO....MOLIM VAS ZA BRZI ODGOVOR....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Postovani,

vidim da je proslo dosta vremena od Vasih zadnjih informacija o ovom slucaju.

Zanima me da li ste ih rijesili, na koji nacin, da li Vam jos uvijek dolaze opomene, da li ste dobili nekakve konkretne tuzbe?

Uglavnom, sve me zanima!

 

Ovo mi je prvi susret sa ovom malverzantskom organizacijom, pocela sam traziti podatke o njima tek kad su mi pocele pristizati cuvene opomene... A sada vidim da je to itekako stara prica, na koju sam i ja naivno nasjela.

 

Molim Vas pisite mi Vasa iskustva, koliko dugo salju te opomene, da li ste ih se s vremenom rijesili ako ste vracali pisma nazad posiljatelju u sl.

 

Unaprijed hvala na trudu i odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...

Iz informacija sa stranih internet portala, ne treba raditi ništa. Navodno nisu nikad nikoga tužili, a i više puta su bili kažnjavani zbog prevarantskih ugovora, tako da im nijedna tubva vjerojatno ne bi ni prošla. Zarađuju novce od onih 10% ljudi koji se prestraše i plate, a kako se radi o stotinama tisuća ljudi, i to su dobri novci.

 

Mene zanima druga stvar. Na koji način ih je moguće tužiti i dobiti odštetu za utrošeno vrijeme i uznemiravanje zbog njihovih pisama? Postoji li mogućnost ovakve tužbe? Da li bi ju trebalo pokrenuti pred španjolskim ili hrvatskim sudom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

evo samo obavjestavam... upravo me nazvao neki stricek iz european city guidea koji i ne govori engleski najbolje.... obajsni mi da jos nismo platili niti jedan racun... bla bla bla...

 

ja njemu kazem.... cujte gospon, sve znate... tzv. prevarantski ugovor je potpisala osoba koja nije baratala dobro engleskim, bila je zavedena pricom da je oglas besplatan... bla bla bla...

 

on kaze... da razumijem s ljudske strane, ali s poslovne nikako, to se mora platiti...

 

ja reko... uz najbolju volju nemozemo i necemo... i ako treba mozemo to rjesavati na sudu, nije nikakav problem....

 

onda on ponovno... u redu, vidim kakva je situacija, onda cu se javiti nadleznima pa vidjeti da li mozemo sklopiti kakav ugovor da platite samo jednu ratu pa da vas rijesimo duznosti...

 

ja reko... cujte i tih 1000 eura je previse... u hrvatskoj takvi oglasi kostaju 20-30 eura mjesecno.... tako da nazalost od naseg placanja nista...

 

on ce... u redu, ja sam sve zapisao, jos cemo se cuti u vezi toga...

 

ja reko... nema problema, ugodan dan....

 

 

uglavnom... vec mi ih je puna kapa sa tim prijetnjama i slanjem uplatnica i bilo cega drugoga! nije mi jasno kako im se ne moze stati na kraj...

i onda kada idete objasnjavati vlasnicima obrta da ne mogu nista i da su prevaranti i pol, to do njih ne dolazi jer konstantno vide te racune koji dolaze i boje se da ce biti kazneno gonjeni....

ja sam se u pocetku sekirala... sad mi se stvarno vise ne da....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Molim vas, možete li mi reći kakva su vaša konačna iskustva u sporu sa ECG? Naime i ja vodim s njima spor od 2010.g i odbijam plaćati. I ja sam danas imala tel. poziv na engleskom , kojem je slijedio mail sa svim objašnjenjima i tužbama za neplaćeni iznos. Budući da vidim da su neki odavno vodili slične sporove, zanima me rezultat. Kome ste se obratili za pomoć u tome i jeste li uspjeli izbjeći plaćanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Ja pratim ove komentare,još od prvog javljanja ECG, i odlučila sam ignorirati sve njihove prijetnje. Nadam se da će odustati i da idu po sistemu zaplašivanja, pa gdje im uspije naplatiti. Priznajem da sam i dalje uznemirena, ali neću reagirati dok god ne dobijem od naših pravnih institucija neki dopis.

Voljela bih kad bi se javio netko, od onih koji su vodili sporove od 2007.g, pa da nas obavijesti kako su to riješili...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija