Jump to content

Brisanje iz kaznene evidencije


makyy

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Tamo su vam propisani rokovi za rehabilitaciju, i kada oni proteknu rehabilitacija nastupa po sili zakona, dakle nije potrebna nikakva formalna odluka o tome.

Nadalje, jasno je navedeno da niti vi niti itko drugi može zahtijevati podatke iz kaznene evidencije.

Jedina iznimka je ako vam je to potrebno radi ostvarivanja prava u inozemstvu, npr radi zaposlenja itd.

U tom slučaju se trebate obratiti Ministarstvu pravosuđa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

dobio sam batina od policije i nakon toga su me uhitili i optužili da sam pretukao dva policajca, na općinskom sudu su me proglasili krivim iako me nitko od svjedoka nije vidio tamo osim ta dva navodno ozljeđena policajca me nisu vidjeli tamo, čak je i teoretski bilo nemoguće da sam to napravio jer su obojica doslovno duplo veći od mene, ali na kraju su oni uspjeli na hitnoj dobiti papire da sam ih ozljedio, a meni su u hitnoj dali papir na kojem piše da sam zadobio ozljede od nepoznate osobe iako sam im rekao da sam dobio batina od policije, tada sam imao 17 godina, falilo mi je dva mjeseca do 18, tek na županijskom sudu je poništena prvostupanjska presuda i vraćena na općinski sud, nakon toga sam oslobođen krivnje što je trebalo biti učinjeno i samim čitanjem optužnice koja je bila u najmanju ruku smiješna. od tog događaja je sada prošlo 6 godina, a od donošenja oslobađajuće presude je prošlo neke 3 godine jer je tri godine to bilo na sudu.

Sada nakon toliko vremena su me dva puta za redom zaustavili policajci radi redovite kontrole prometa i pitali me kakvih sam imao problema s policijom, a kada dođem u PP u kojoj se to dogodilo oni mi kažu da mi to nisu smjeli njihovi kolege ni reći, niti ja to smijem znati.

Moje pitanje je sada: do kada oni mene smiju imati u svojim evidencijama i ne bi li me trebali izbrisati iz glavnog računala jer sam ja oslobođen krivnje i ne bi mi to smijeli ni spominjati?

unaprijed hvala na svakoj pomoći na kojoj bi bio jako zahvalan!!

 

P.S.Da li imam pravo i gdje tražiti da mi se to sve obriše iz bilo kakve evidencije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 10 mjeseci kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Upravo prije nekoliko dana sam obavio sljedeće, i to:

 

 

BR.1

 

Postoje podaci koje se vode pod KAZNENA EVIDENCIJA, koja se nalazi u Zagrebu na adresi: Savska cesta - Zgrada "ZAGREBČANKE", na 25-om. katu.

 

Tamo se predaje ZAHTJEV ZA BRISANJE KAZNENE EVIDENCIJE, a koja najviše služi kad se stekne rok za brisanje po zakonu o Rehabilitaciji, radi sudova u slučaju da imate novi postupak, pa ako su podaci Obrisani, za SUD ste NEKAŽNJAVANI, kao i kod potvrda za VIZE, ZAPOŠLJAVANJA itd.

 

Potrebno je doneti fotokopije pravomoćnih presuda, te tamo predati zahtjev.

Poštom će Vam u roku 30.dana dostaviti RJEŠENJE MINISTARSTVA PRAVOSUĐA.

 

BR.2.

 

Kada dobijete to Rješenje, ako ste stekli uvjete, rok je nešto duži, možete zatražiti i BRISANJE KRIMINALISTIČKE EVIDENCIJE, koju vodi MUP.

Brisanjem podataka iz Krim.Evidencije, više nećete imati problema npr.pri prelasku granice itd, jer će provjerom Putovnice dobit informaciju da niste kažnjavani.

 

Njima napišete pismeni Zahtjev za Brisanje iz Krim.Evidencije i dostavite rješenje koje ste prije dobili iz Arhive "KAZNENE EVIDENCIJE""

Kad tražite brisanje presuda iz Kaznene Evidencije, odmah Vam kažu dali možete zatražiti brisanje iz Krim.Evidencije ili ne.

 

DAKLE: POSTOJI KAZNENA EVIDENCIJA (SUD,VIZA,POSAO...) .. i postoji

KRIMINALISTIČKA EVIDENCIJA OD MUP-a ( za lakši prelaz granice itd..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako, to je njihova interna evidencija svih događaja radi kojih su Vas sumnjičili, uhitili, itd.,i služi njima interno.

To se nikad ne briše.

 

Ali ako ste izbrisali podatke o osuđivanosti iz: KAZNENE EVIDENCIJE, i iz

KRIMINALISTIČKE EVIDENCIJE, ako krenu u detaljniju provjeru dobit će podatak da niste osuđivani. (Naravno pod uvjetom da ste stekli sve rokove za brisanje podataka iz tih evidencija po zakonu o rehabilitaciji.)

 

Kaznena evidencija služi više ako imate neki novi postupak, pa ste za sud NEKAŽNJAVANI ili za VIZU, POTVRDU O NEKAŽNJAVANOSTI RADI ZAPOSLENJA itd,,

 

A Kriminalistička evidencija Vam olakša prelazak preko granice, što je dobro pogotovo ako ste npr.kažnjavani radi posjedovanja droge ili nezakonitog držanja oružija itd, da Vas stalno ne stavljaju na stranu i ne raskopavaju Vam auto.

 

Dakle, pa čak da imate u internoj arhivi (kompjuteru MUP-a) i preko 10-tak, raznih prijava o događajima, privođenjima, počinjenju djela, kaznenih prijava i ostalo, slobodno kažete da ste NEKAŽNJAVAN.

KAD OTVORE PROVJERU IZ EVIDENCIJA, A EVIDENCIJA presuda i ostalog je radi stečenih uvjeta na Vaš zahtjev brisana - PISAT ĆE IM DA STE NEKAŽNJAVANI, ODNOSNO DA NEMA PODATAKA U KAZNENOJ NITI KRIM EVIDENCIJI.

 

Za KAZNENU EVIDENCIJU rokovi za brisanje su nešto kraći, a za KRIM EVIDENCIJU MUP-a, nešto malo duži.

 

Jedino se nikad ne brišu podaci, ako ste dobili kaznu dugotrajnog zatvora, napravili ubojstvo i još neka djela.

 

 

Makar, bi i MUP, nakon nekog vremena trebao brisat i evidenciju događaja, jer npr. imate 18 ili 20.godina, napravite par manjih gluposti, prodje više od 20-tak godina, i opet Vas maltretiraju u najmanju ruku kao da svatko tko jednom bude kažnjen, ili par puta radi manjih dijela prijavljen, po njima ste takvi cijeli život, i mogu Vam stvarat neugodnosti itd.

To bi trebalo promijenit zakon, te točno definirat djela i rokove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

presedan je napisao:

MUP RH

UPRAVA KRIMINALISTIČKE POLICIJE

Odjel općeg kriminaliteta

Ilica 335

10000 Zagreb

 

Na ovu adresu pošalji zahtjev za brisanjem iz evidencije ( policijske, kaznene ) i u zahtjevu napiši to šta si i ovdje.

 

OVO JE PUNA I PRAVA, TOČNA ADRESA:

 

MUP

Ravnateljstvo policije - Odjel Obavještajno kriminilastičke Analitike

10000 Zagreb

Ilica 335

 

(P.S.- U prilogu obavezno dostaviti RJEŠENJE MINISTARSTVA PRAVOSUĐA (koji vode i brišu podatke iz Kaznene evidencije, po čl.85. Zakona o rehabilitaciji).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

koji je postupak ako je državno odvjetništvo nakon istražnog postupka odustalo od podizanja optužnice (nisam ni bio kriv) te nema kaznene već samo Kriminalističke evidenciju u MUP-u?

Ako i mora ostati u evidenciji, da li postoji način da bude na neki način "skriveno" odn. da se to ne vidi prilikom obične kontrole npr. prometa kao što je bio slučaj do sada?

 

Unaprijed zahvaljujem. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 11 mjeseci kasnije...

Poz svima..

 

Htio sam pitat ako neko zna gdje se mogu podici kopije pravomocnih presuda, zatrazio bih brisanje iz kaznene evidencije a nemam originale, nisam cuvao.. davno je bilo, prije 10 godina pa me jos zanima da li se uopce cuvaju tako stari spisi?

 

Puno hvala tko god bude odgovorio trenutno mi je ovo veliki problem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija