Jump to content

2. stup mirovinskog osiguranja


almir

Preporučene objave

POZDRAV BRANITELJIMA IZ ŽUPANJE... imam jedno pitanje ako netko zna odgovor:

otišao sam u profesionalnu mirovinu iz Gardijske postrojbe imam status HRVI 20% u mirovini sam od 20.06 2007 još neznam kolika je i kad će biti prva mirovina. pitanje je : Šta se dešava sa uplatama u drugi stup mirovinskog osiguranja , jer smo uplaćivali oko pet godina u taj stup. šta se sad dešava tko dobija te novce i dali ču na mirovini imati kakav dodatak iz tog stupa mirovinskog osiguranja ili smo to uplaćivali onako bez veze dali netko nešto zna o tome. pozdrav.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da smo uplaćivali onako kako si reka "bez veze" jer te novce ne možeš uzet, a nećeš ih dobiti ni kroz penziju. Neki moji prijatelji su išli pitat šta je s tim novcima i dobili su otprilike odgovor koji se može protumačiti "nema ništaod toga, zaboravi".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MENI SU ODGOVORILI...

Zahvaljujemo na Vašem upitu i kao što smo već naveli u odgovoru na Vaš mail od 15.svibnja 2007.godine, ovaj upit podliježe članku 47. Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, a vezano uz prijenos sredstava Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje:

 

 

 

« ako kod člana obveznog mirovinskog fonda nastane invalidnost s pravom na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, ukupna kapitalizirana sredstva, koja su na osobnom računu člana obveznog fonda, obvezni fond će putem Središnjeg registra osiguranika (REGOS-a) prenijeti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, koje će mu i odrediti invalidsku mirovinu za ukupan mirovinski staž prema odredbama članka 74.do 82. Zakona o mirovinskom osiguranju, kao da je bio osiguran samo u sustavu obveznog mirovinskog osiguranja na temelju generacijske solidarnosti.»

 

 

 

Drugim riječima, Vaša kapitalizirana sredstva na Vašem osobnom računu u obveznom mirovinskom fondu, biti će prenijeta, posredstvom REGOS-a – Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, koje Vam je već obračunalo iznos invalidske mirovine i to onog trenutka kada omf dobije nalog za prijenos. To objašnjava zašto su sredstva još uvijek na Vašem osobnom računu, iako ste Vi već službeno u mirovini.

 

 

 

Da biste provjerili ove naše navode, upućujemo Vas na Središnji registar osiguranika (REGOS), te Vas molimo da, ukoliko želite, iste kontaktirate na broj telefona

 

01/ 4891-666.

 

 

 

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nejasnoća, stojimo Vam na raspolaganju.

 

Uz izraze poštovanja,

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija