Jump to content

3.mirovinski stup


tragac

Preporučene objave

bok ljudi imam jedno pitanje, nalazim se na bolovanj od 3,mj ove godine imam trajni status rvi iz 1992 god. sada pogoršanje bolesti, a očemu se radi, ja naime već 3.godine uplaćujem 3.mirovinski stup, pa šta raditi dalje dali će se meni kad odem u mirovinu to se priznati, isplatitit jednokratno ili će sve propasti u vodu :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima:

 

ISPLATA MIROVINA

 

Članak 104.

 

(1) ...

(2) Ostvarivanjem prava na mirovinu, iznos na računu člana dobrovoljnog mirovinskog fonda prenijet će se u mirovinsko osiguravajuće društvo po izboru člana koje će članu isplaćivati doživotno ili privremeno mirovinsko davanje, u skladu s posebnim mirovinskim programom.

(3) ...

 

Iz Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima i isplati mirovina na temelju idividualne kapitalizirane štednje:

 

Osiguravajuće društvo koje isplaćuje mirovine u sklopu dobrovoljnog mirovinskog osiguranja na temelju individualne kapitalizirane štednje (u daljnjem tekstu: dobrovoljno mirovinsko osiguranje) obavezno je ponuditi doživotne starosne mirovine, a može nuditi i privremene starosne mirovine, promjenjive mirovine, djelomične jednokratne isplate i druga mirovinska davanja prema svom programu.

 

Privremena starosna mirovina je periodično davanje koje ne može biti ugovoreno na kraće razdoblje od pet godina.

 

Djelomična jednokratna isplata je mirovinsko davanje u visini od najviše 30% od doznake umanjene za iznos naknade iz članka 53. ovoga Zakona.

 

Doživotna starosna i privremena starosna mirovina prema programu iz stavka 5. i 6. ovoga članka može se ostvariti najranije s navršenih 50 godina života.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija