Jump to content

A što sad???


donatelo

Preporučene objave

Kupio sam stan u 12 mj.2005 godine preko agencije za posredovanje nekretninama.

Danas sam dobio obavijest o povratu poreza za 2006 godinu u kojoj stoji da mi se povrat oduzima jer imam nenanplaćenih poreza prema državi???

O čemu se zapravo radi.Kada sam kupio stan nisam otišao u poreznu prijaviti kupnju jer nisam ni znao da to moram a u agencij su rekli da je to nepotrebno jer mi je to prva nekretnina (stan od 53.2 m2)

Porezna mi je, kako su mi danas rekli, u dva navrata na prijašnju kućnu adresu, slala porezna rješenja o naplati poreza u iznosu od 5% od vrijednosti stana.Poslali su dva riješenja koja ja nikad nisam dobio, ali je pošta uredno napisala OBAVIJEŠTEN-NIJE PODIGNUTO.Oni vjeruju pošti i kažu da su rješenje stavili na neku oglasnu ploču i da je sad pravomoćno te da probam podnesti zahtjev za obnovu postupka ali da od njega vjerojatno neće biti ništa!

Čudi me kako to da porezna nije provjerila moje imovinsko stanje prije no što mi je odrezala taj ogroman porez,te bi onda vidjeli da mi je to jedina i prva nekretnina koju posjedujem.

Što da sad radim?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svaka bi osoba kad sklapa neki pravni posao trebala, ako ne pročitati, barem se raspitati što zakon kaže i kakva je predviđena procedura za prijavljivanje porezne obveze. na koji način će porezna uprava utvrditi da imate pravo na oslobođenje? potrebno je dokazivati da nemate rješeno stambeno pitanje i da vam se rješenjem utvrdi ili porezna obveza ili oslobođenje.

porezna uprava je vama, pretpostavljam, utvrdila poreznu obvezu na temelju primjerka kupoprodajnog ugovora kojeg je dostavio javni bilježnik jer je i on u obvezi jedan primjerak dostaviti poreznoj upravi.

kolike su vam šanse da sad pokušate pravnim putem pokrenuti postupak za oslobođenje, pretpostavljam mimimalne jer nepoznavanje zakona nije dovoljno čvrst argument. ipak, sretno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija