Jump to content
Sign in to follow this  
deltacro

pomoć

Preporučene objave

molim da i netko odgovori:

na donešeno rješenje Općinskog suda u naputku o pravnom lijeku doslovno stoji ::::,protiv ovog rješenja nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku od 8 dana od primitka istoga.Žalba se podnosi pisano u tri primjerka na ovaj sud,a o žalbi odlučuje Županijski sud...

---- žalbu sam uredno napisao u tri primjerka i naslovio na Općinski sud sa zaglavljem da je namjenjen Županijskom sudu,,no nakon par dana stiže rješenje Općinskog suda gdje oni opet odbacuju žalbu i opet stoji pravo nažalbu u roku tri dana ... sad pitanje kome ja trebam poslati žalbu ? dali direktno na Županijski sud jer ako opet pošaljem putem Općinskog suda ovi budu opet donijeli rješenje,zaista ovo je nevjerovatno kako su osmislili način slanja žalbe na rješenje ,jer usput i pročitaju na što se građanin žali na njihovo donešeno rješenje. Hvala i molim pomoć.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U rješenju o odbačaju vam mora pisati razlog zašto vam odbacuju žalbu.

Do odbacivanja dolazi ako se žalbu podnijeli nakon roka, ili ako niste ovlašeni za za podnošenje žalbe, jer ste se odrekli ili odustali od žalbe, ili ako nemate pravnog interesa za žalbu.

Općinski sud je na taj način jedna vrsta filtera kako bi formalno uredne žalbe došle Županijskom sudu na odlučivanje o osnovanosti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×