Jump to content

ugovor o doživotnom uzdržavanju


anonimno

Preporučene objave

Kupujem nekretninu koja je prema ugovoru o doživotnom uzdržavanju dana od oca i majke kćerki i njezinom suprugu. Otac je sam bio upisan kao vlasnik nekretnine u zemljišne knjige bez supruge u razmjeru 1/1. Majka je jos ziva a ostavinskim rjesenjem se ne navodi da je ona nasljednica te nekretnine nego je samo zabilježeno da je predočen ugovor o doživotnom uzdržavanju. U zemljišne knjige su sada nakon smrti oca upisani kao vlasnici kcerka i njezin suprug. Zabilježba o ugovoru o d.u. je izbrisana. Da li postoji mogućnost da supruga koja je jos živa potražuje naknadno tu nekretninu od kupca nekretnine tužbom iako nije uknjižena kao vlasnica, a temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju je i ona primatelj uzdržavanja. Nigdje se ne navodi što ako jedan supružnik umre što ovdje i jest slučaj, a da je on samo uknjiženi vlasnik. hitno molim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužba je impuls kojim se pokreće parnični postupak.Sud će po tužbi postupiti i kad tužitelj nije naveo pravnu osnovu tužbenog zahtjeva,a ako je tužitelj pravnu osnovu naveo,sud nije za nju vezan.Tužbom za utvrđenje tužitelj može tražiti da sud samo utvrdi postojanje odnosno nepostojanje kakva prava ili pravnog odnosa ili istinitost odnosno neistinitost kakve isprave.Takva se tužba može podići kad je to posebnim propisima predviđeno,kad tužitelj ima pravni interes da sud utvrdi postojanje odnosno nepostojanje kakva prava ili pravnog odnosa ili istinitost odnosno neistinitost kakve isprave prije dospjelosti zahtjeva za činidbu iz istog odnosa ili kad tužitelj ima kakav drugi pravni interes za podizanje takve tužbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija