Jump to content

Gdje provjeriti uplatu PDV-a ?


Bore

Preporučene objave

mao sam obrt i u zadnjem tromjesjecju prijavio jedan jedini racun i napisao da moram platiti PDV godine 2000 je to bilo a racun izdan 03.11.2000 godine a isto tako i na kraju godine podnio PDV-K sa istim iznosom.U biti prodao sam osnovna sredstva da bih mogao zatvoriti obrt sto sam i napravio.

 

Od 2000 do ove godine podnio sam poreznih prijava za povrat poreza kroz vise godina ali ni i svake jer neke nisam bio prijavljen kao radink pa nisam imao na osnovu cega a neznam vise gdje su mi porezna rijesenja gdje sve pise zbirno a koliko se sjecam nista mi nije dolazilo glede duga prema drzavi do ove godine kad sam podnio isto poreznu prijavu za povrat poreza pa su prebili to dugovanje i radi kamata sam ja sada jos ostao duzan drzavi.

 

Znam da je apsolutna zastara nakon 6 godina ne racunavsi godinu u kojoj je nastala obveza a to znaci da po izdanom racunu sam ujedno bio duzan i platiti PDV drzavi.

 

Pitanje je sljedece:

 

1.Da li zastara pocinje teci danom izdavanja racuna na koji treba platiti PDV ili pocinje teci danom kada je porezna uprava upoznata sa tim koliko sam duzan jer moja prijava zadnjeg tromjesjecja je predana u iducoj godini jer nisam ni mogao prije predati kad se odnosi na razdoblje od 01/10 do31/12/2000god.

 

Da li i ako je nastupila zastara znaci da mi ne mogu naplatiti dugovanje odnosno moraju mi vratiti novac za proslu godinu(2006) po podnesenoj prijavi?

 

2.Da li mogu ako sam zagubio porezno rijesenje za povrat poreza traziti od porezne uprave da mi izda kopiju trazenog.

 

3.Vise se ne sjecam ali mislim da sam platio navedeni iznos koji sam morao platiti a ne mogu pronaci uplatnicu pa jel bi mogao zatraziti na FINI odnosno banci da mi pogledaju i dadu kopiju uplatnice ?

 

Podatke koje imam su iznos uplate i sad neznam jel sam uplatio ja osobno jer je obrt vec bio zatvoren pa nisam mogao vise nista placati preko žiroracuna jer sam zatvorio poslovne knjige ili sam platio ipak preko žiro računa od obrta ?

 

Oce li ti podaci biti dovoljni da u FINI odnosno banci ili cak na salteru poste mogu viditi taj podatak ??

 

Nadam se da nisam zakomplicirao stvar ?

 

Koliko sam duzan cuvati poslovne knjige od obrta radi eventualne kontrole od strane porezne uprave ?

 

Da napomenem da taj obrt nikad nije imao niti jedan ulazni racun osim ovog koji je sada sporan jer obrt nikad nije radio osim sto sam imao ulaznih racuna!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija