Jump to content

prometni prekršaj HITNO


TOTI

Preporučene objave

Policajac me zaustavio u mjestu Žabjak tvrdeći da sam uslikan multanovom u mjestu Rovišće kako se krećem brzinom od 76 km/h a ograničenje je bilo 50 km/h. U prekršajnom nalogu stoji da sam počinio prekršaj iz članka 53 stavka 1.Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pogledao sam tekst zakona i vidio da se tu radi o nekakvom parkiranju i zaustavljanju.

jednom sam na ovome forumu procitao da moram biti zaustavljen na licu mjesta kako bi mogao biti kažnjen, što ja nikako nisam bio.

Planiram sastaviti prigovor pa vas molim za pomoć!!

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a ovaj drugi dio pitanja koji se oidnosi na zaustavljanje na licu mjesta??

 

pa to se uglavnom odnosi na situacije kada uopce ne zaustave vec postom salju poziv vlasniku vozila da dostavi podatke o identitetu vozaca koji je tada upravljao vozilom...

e sad, nemam pojma gdje su ta dva mjesta koja spominjes, kolika je udaljenost izmedju njih i je li autom u tom mjestu gdje je bila multanova upravljao netko drugi ili ti. ako je upravljao netko drugi, onda se branis tako da tu cinjenicu navedes pred sudom, a prije toga u propisanom roku (8 dana)izjavis samo neobrazlozen prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja je preporuka da ističeš kako su to dva mjesta na nekoj udaljenosti, te da je vjerojatno nastala zabuna jer ako je to zaustavljanje vezano na "bljeskalicu", to je trebalo biti 300-tinjak metara kasnije. Prije i poslije preporučam puno "službenih i privatnih putovanja" te isčekivanje zastare. Provjerena praksa!!!

Jedini je problem što su sudovi izvan Zagreba vrlo brzi, ali je zato Viši sud opet u zagrebu, tako da je zastara (uz malo vještine) dosta izgledna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija