Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
nina26

pomoć oko pasivnog i aktivnog dežurstva-HITNO

Preporučene objave

Pozdrav svima koji ovo budu čitali....

 

Molim pomoć...dakle...radim na prekršajnom sudu i nakon dopisa od ministarstva vezanom uz usklađivanje obračuna dežurstva stvorila mi se dilema...naime,brka me ovo aktivno i pasivno dežurstvo...ja sam ga do sada obračunavala na način da sam radne dane množila s brojem sati i cijenom jednog sata,npr.ako je bilo 5 radnih i 2 neradna dana u tjednu dežurstva suca to bi računala ovako 5 x 4 x 9,58 za radne dane i 2 x 12 x 9,58 za neradne dane...i to isto bih radila za daktilografe samo je njihova satnica 4,17...ali sada sam malo zbunjena jer sam našla drugi način obračuna u kojem se razdjeli aktivno i pasivno dežurstvo (što ja do sada nisam radila) i sada neznam šta da napravim...zanima me kakva je praksa kod drugih sudova? Molim vas budite ljubazni i pošaljte mi primjer obračuna kod nekog drugog suda....Hvala!!!

 

P.S. ovaj način obračuna dežurstva sam nasljedila od kolegice koja je tu radila prije mene i nastavila sam ga tako obračunavat,ali mislim da to nije pravilan način :-?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Aktivno dežurstvo je dežurstvo koje se odvija u prostorijama firme ili uglavnom na radnom mjestu ( znači fizička prisutnost na radnom mjestu) a pasivno dežurstvo je dežurstvo kada ste kod kuće ali morate biti non - stop dostupni na telefon ukoliko dođe do potrebe za dolazak u firmu da se stvorite tamo, kužiš

 

poki

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Rješeno je...hvala svejedno...znala sam ja razliku između aktivnog i pasivnog dežurstva,ali bunio me način obračuna...sad sam se došla do rješenja...hvala najljepša... :-D:-D:-D

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×