Jump to content

Do kada se plaća alimentacija?


anonimno

Preporučene objave

po sadašnjem zakonu, odgovor na vaše pitanje je da, ako je redoviti student.

ako nije redoviti student do navršene 19-e godine ako se ne zaposli odmah nakon punoljetnosti.

no, zakon ce se sigurno uskladjivati sa zemljama eu u kojima točno piše do kada...točan datum, da budem precizniji i dijete koje studira se ne mora financirati, buduci studij nije obvezan. zapadnjaci su vrlo praktični, za razliku od nas. ako dijete želi studirati, onda si digne kredit i vraća ga nakon studija. kod nas roditelji placaju sve dok studira..sto je bez veze. iz više razloga: djetetu je manji motiv zavrsiti cim prije studij i roditelji se financijski iscrpljuju. no, da se vratim an vase pitanje. po zakonu, kod nas je dobna granica uzdrzavanja 26 godina (trenutno). dakle, ako studira i nakon toga, niste obvezni placati od napunjene 26-e godine. no, vjerujem da ce se to vrlo brzo promijeniti. vjerujem da ce vam i ostale kolege/ice dati slican odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

na žalost - ne priča se za sada mnogo. ako ste zainteresirani, uputite upit ministrici pravosuđa ili nekom političaru u saboru da predloži i ubrza izmjenu zakona u tom smjeru (kako su napravile sve civilizirane zemlje). našim ljudima se svidja samostalnost koju pokazuju djeca na zapadu, osobito financijska, ali bi vrlo malo napravili da se to i desi...eto, vi možete pokrenuti nešto u tom smjeru. imate li volje za takvo što? mail i pismo ministrici i nekom političaru će za početak biti dovoljno. svako dobro

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija