Jump to content

Drzavljanstvo-cudna situacija


sashenka

Preporučene objave

Kako do drzavljanstva?

Moj otac je Hrvatski drzavljanin, jer su mu roditelji, a moji baba i dida rodjeni u RH. Otac zivi u BiH. Mene interesuje na koji nacin ja mogu dobiti drzavljanstvo, ali problem je u tome sto ne mogu dobiti ocevu domovnicu jer s njim nisam u kontaktu. Da li mi ured gdje je on dobio domovnicu moze izdati istu kada donesem papire gdje stoji da sam mu kcer. Na koji nacin mogu rijesiti taj problem.

Molim vas, ako neko moze da mi da odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sta to znaci ako dokazem pravni interes? I ako to dokazem ko bi mi trebao izdati domovnicu (u kojem gradu)? Moram li se obratiti sudu da dokazem "pravni interes" ili postoji neki ured u Zagrebu (MUP i sl.) gdje se mogu informisati. Da li svako kome je izdata domovnica mora biti prijavljen u nekom gradu u RH, pa mogu doci u taj grad i izvaditi domovnicu. Oprosti ako postavljam glupa pitanja, ali zaista o tome ne znam puno, osim sto sam malo citala zakon.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma donesite dokaz da vam je to otac (rodni list, vjenčani list vaših roditelja ili sl) u Matični, jer matični ured izdaje domovnice. Ne znam gdje vam je otac upisan u knjigu državljana. Pitajte u MUP-u gdje je upisan pa će vas oni dalje uputiti. A tamo ćete dobiti i detaljnije informacije vezane uz državljanstvo i da li uopće ispunjavate neke od uvjeta za primitak. Većina drž. RH koji žive u BIH su upisani u knjigu državljana u Zagrebu, pa probajte krenuti od tuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija