Jump to content

100 problema = HELP!!!


Micky

Preporučene objave

Prvo ću pozdraviti i unaprijed se zahvaliti svima Vama koji ćete odgovoriti na pitanja koja imam. Ovu adresu sam dobio po preporuci i sada tražim zadnju slamku spasa jer kome god se obratim, vozaju me od nemila da nedraga bez rješenja i konkretnog odgovora.

 

Problem 1.: Molim pravilno tumačenje statusa Dragovoljca!

Po zakonu stoji odredjeni period sudjelovanja u DR (min. 100 dana) i razdoblje 90-92. E sada jel znači da je za status

A) bitno da je u navedenom periodu (90-92) pristupljeno u HV i provedeno 100 dana na terenu (pr . stupljeno 15.12.91. i provedeno 100 dana) ili

B) da je provedeno 100 dana u periodu od 90 do mislim 15.1.92

Razlog: Dragovoljno se javljam u HV u rujnu 91, u uredu za obranu mi izdaju iskaznicu pričuvne brigade koja se tek osniva, ali ja (s tom iskaznicom) odlazim na teren s gard. brigadom (onda brigada ZNG-a). Tek u studenom 91. popisani smo u postrojbi i gard. brigada nas u evidenciji vodi tek od studenog, a ured za obranu od prosinca 91, kad su im dostavili papire iz brigade te UO sve potvrde izdaje od 12/91 iako sam na terenu od rujna?!

Kako razrješiti taj pekljanac??? Kako rješiti status Dragovoljca, potvrdu…

 

Problem 2.: Utvrdjeno 43.1, 62, 32.2 ili tako nešto (ne kuzim te brojeve!), bolnička lijecenja, utvrdjen niz ozljeda kralježnice, nogu, ustanovljena pareza nečega (peroneus ili tako nešto, opet velim ne kužim te izraze, al znam da ne mogu dugo na nogama…), sve kao posljedica stradavanja. Zahtjev za HRVI podnosim tek 12/95. Iskreno mogo sam i prije, ali nisam iz revolta kad sam vidio tko ga sve korist!!! PLP me poziva na pregled koji traje 5 min, uzeli samo podatke i rekli da će rješenje stići na adresu. I stiglo, manje od 20%. Uložio žalbu, DLP samo prepisao ono od PLP! Opet manje 20%. Doktori kad su vidjeli ostali van sebe, jer znaju u kakvu sam stanju.

Po uputi sa rješenja i na savjet onih koji malo bolje znaju, podnio tužbu Upr.sudu. Pošto znam da to traje i traje, trebam savjet što i kako dalje, čekati da dodje na red na sudu, povući tužbu, tražiti obnovu postupka (kako mi rekoše 2 god. od rješenja)? Postoji li mogućnost ranije obnove s obzirom na stanje? Mogućnost mirovine iako satus RVI nije priznat? Nezaposlen sam jer nisam u stanju raditi, srećom radi žena pa se nekako krpamo, a ja šaljem klince u školu. Volio bih ovu priču privesti kraju, ali mi ne uspjeva, jer gdje god se pojavim samo me pošalju na iduca vrata. Znam da je problem opširan i kompliciran, barem meni, i ne vidim izlaza. Zato molim sve vas koji imate volje da bar donekle pomognete da znam sto i kako dalje.

Hvala svima unaprijed!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. uvjete za status dragovoljca imaš i trebaš napisati zamolbu (imaš primjerak na mojoj web stranici) koju predaješ uredu državne uprave ( ured za obranu). uz zamolbu priloži kopiju iskaznice i kopije sve dokumentacije iz koje je vidljivo da si bio u postrojbi npr. platna lista.. ako tamo budu aljkavi i ljeni da pronađu tvoje podatke pa dobiješ negativan odgovor onda javi da ti objasnim drugi postupak.

2. nije mi jasno kako si podnio tužbu 1995/96 a da još uvijek nije stigla presuda, u svakom slučaju tužba upravnom sudu je zadnja opcija. malo pojasni kada si predao tužbu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprika Esade, moja greška u pisanju! Zahtjev za RVI sam podnio 12 mj. 2005. (ne 95. kako sam sam prije stavio). tj. sa onim čuvenim rokom u kojem smo morali oboljeti. Dok je prošla procedura na PLP, žalba, DLP - godinu i pol. Tužbu US-u sam podnio prije mjesec i pol dana ( 08/2007 ), u zadnjim danima roka za ulaganje jer ni sam nisam znao da li je podignuti ili ne. Svi mi govore da to traje predugo, i znam da ću se načekati jer je tek podnešena, ali pošto smatram da čitava priča nije odrađena kako spada, učinio sam to kao očajnički potez jer ne znam što dalje napraviti. Btw. ove dg, što sam naveo su samo dio priče, ima toga puno više. Liječnici kažu da su i sve ostale povezane s ovim glavnima, ali ih LP cijeni kao nevezane za DR. Čitav spis teži nekih 1 kg, i u njemu je preko 100 nalaza, ali je nekome valjda to teško malo prelistati i pogledati o čemu se stvarno radi.

Hvala na ovome za status Dragovoljca, pokušat ću, ako zapnem javim ti se. Samo usputno, na iskaznici koju imam (od pričuvne brigade iako sam bio djelatni sastav) stoji datum iz rujna 91. Brigada (gardijska) me vodi od kraja studenog, a podaci UO od prosinca 91. Brigada mi je uredno izdala RP, potvrde o stradavanju i sl., takodjer s datumima pripadnosti od prosinca (na osnovu potvrda UO). Po tome ispada da se u evidenciji UO vodim od 12/91 iako sam do tad na terenu proveo već 3 mj. Sada, koliko sam skužio njima predstavlja problem tih 3 mj. jer bi trebali ispravljati radni staž, problem je i braniteljski fond jer mi je obračunat manji broj bodova i udjela za koje me toliko nije ni briga, jer je meni bitno riješiti statuse koji me, s pravom smatram, pripadaju. Situacija je totlno komplicirana, ako ti treba detaljnijih pojašnjenja mogu ti razjasniti putem maila.

Hvala ti još jednom na pomoći!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija