Jump to content

Pitanje vezano za otplatu kredita (ujedno i problem)


Kyuji

Preporučene objave

Naime jednog lijepog dana bio sam zaposlen u jednoj privatnoj firmi,sve je bilo lijepo i krasno radilo se novaca je bilo ali trebalo mi je nesto kesovine.setao se iz banke u banku da bi digao kredit ali nisam mogao,jer sam bio prijavljen za 300 kuna manje ,taman da nisam imao prosjek za kredit.

 

i onda sam nasao u oglasu kredit na mastercard karticu na rok otplate od 3 godine.sve bi bilo lijepo da u meduvremenu firma nije propala i ja dobio otkaz.

 

posla je bilo ali sve na crnjaka kad je trebala bit isplata sef je jednostavno nestao i tako sam naletio na par privatnika koji mi jos dan danas duguju moj zaradeni novac,naravno banci nisam dao ni lipe jer nisam imao.

 

I konacno nadem stalan posao,i sjedne prva placa,ja sav sretan reko super banka uzme pola pola mi ostane podmirim racune i ostalo bi mi do druge place za gablec i prijevoz.

 

ja u banku i nemogu dignut ni lipe uzeli mi cijelu placu,po nekakvom novom bankarskom zakonu banka ima na to pravo (koji je kreten donio taj zakon uopce ??) i 4 dana sam razmisljao kako da otplacujem kredit ali da m i ostane nesto novaca za osnovne zivotne potrebe.

 

dao sam otkaz i radim na crno pola uplacujem na racun pola si ostavim za zivot.

 

e moje pitanje je sad sljedece;

 

posto sam ja digao kredit na mastercard karticu,u ugovoru pise da sam "kao" kupio robu u vrijednosti 40.000 kuna a ustvari sam dobio 21.000 kuna kesovine na ruke.

 

sad mene zanima u slucaju da prestanem placat taj kredit,banka ce pokrenut ovrhu,ali posto nista nemam ni auta ni ama bas nijedna stvar nije moja ni na moje ime osim nekog jadnog mobitela.

 

kako inace ovakvi slucajevi prolaze u praksi sta ce mi uzet kad nista nemam jedino gace i carape.

 

po meni koliko sam ja uspio shvatit napravio sam ustvari kazneno djelo uzimajuci kredit na taj nacin ali isto tako je onda po meni kriv i onaj koji je sve to omogucio i onaj koji mi je dao novce (nezelim spominjat ime trgovine mogu samo reci da je jaka svijetska marka) malo gledajuci po stranici od banke nasao sam jedan podatak;

 

Za realizaciju gotovinskog nenamjenskog kredita po Individualnoj MasterCard kartici potrebna je samo Vaša osobna iskaznica. Banka može zatražiti i dodatnu dokumentaciju u slučaju da ostvarujete druge vrste priljeva u Banci ili izvan Banke. Ugovor o nenamjenskom kreditu po Individualnoj MasterCard kartici potrebno je ovjeriti kod javnog bilježnika.

 

 

e sad mene zanima ova gore stavka ja ugovor imam ali javni biljeznik taj ugovor nije ovjerio niti ga je ikad vidio.a u ugovoru pise da sam uzeo robu a dobio sam ustvari gotovinski kredit za upola manji novcani iznos,ali nisam nasao na stranici od zagrebacke banke podatak da ako se uzima roba da i taj ugovor treba ovjerit kod javnog biljeznika,dal je to rupa u zakobu od banke ili sto.

 

dali je on vazeci kao takav s obzirom da je na njemu moj potpis naravno.

 

ovo me zanima u smislu ako dode do kakvog sudskog procesa dali mi moze taj podatak ic u korists obzirom da ugovor nije ovjeren kod javnog biljeznika.

 

koga god sam pitao jedni vele da je drugi da nije jer ustvari po njihovim pricama taj ugovor nije vazeci i kao nemoze bit dokaz da sam ja taj kredit dignuo.

 

eto nadam se da sam uspio to nekako dovoljno opisat i objasnit,pa molim neku pomoc ako netko zna.sto i kako dalje.

 

Hvala unaprijed!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što si zacrvenio nema veze sa tvojim činjeničnim stanjem, ti si za banku kupio robu na kredit i nisi uzeo gotovinski kredit. Nije bitno niti to što Ugovor nije potpisan kod javnog bilježnika, apsolutno neće utjecati na ovrhu.

Banka je čista, te će smatrati da izvanpredmetno kakvi su bili vaši odnosi trgovina-dužnik.

Ako pustiš postupak Ovrhe imaj u vidu da je 10 godina zastara za pravomoćno Sudsko rješenje, i bilo gdje da se zaposliš legalno, doći će ti obustava po sudskom rješenju na to poduzeće. Oni ako su pravo poduzeće, mogu ti isplatiti tek razliku u odnosu na sudsko Rješenje, ono što ne znam, da li će sud poštivati 1/3 tvojih primanja. Imaj u obzir da postoji sada i jedinstvena "crna lista" pa prema tome ne možeš očekivati niti da ćeš u drugim bankama dobiti kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nebih vise ni dizao kredit,nego je problem u tome sto taj bankarski zakon tjera ljude ili na kriminal ili na rad na crno da bi imali od cega prezivjet i usput uplatit jednu ratu banci.

 

Od mene vise nece plijenit cijelu placu dok sam ja ziv.

radit cu na crno dok ne otplatim kredit a njima cu uplacivat onoliko koliko mi ostane kad podmirim sve rezije.

 

banda bankarska .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija