Jump to content

Molim pomoc


anonimno

Preporučene objave

U braku sam 4 god. Suprug i ja živimo u kući koju smo kupili u braku ali ja tada nisam radila. Kuća glasi na supruga zbog kredita koji smo digli dok smo kupovali kuću. Njegov brat ga je isplatio iz kuče u kojoj je živio s roditeljima i tako jednij dijelom pomogao mom mužu u kupnji kuće. Moji roditelji meni nisu dali toliko kolko njegov brat. Uglavnom da ne duljim zanima me kakva ja prava imam u toj kuči iako nisam vlasnik te kuče i dali može suprug tu kuču darovati nekome u slučpaju razvoda tako da ja ne dobijem ništa. Isti slučaj i sa automobilom. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bračna stečevina dijeli se pola-pola. I vi niste morali biti u radnom odnosu. Kuća je kupljena za vrijeme trajanja bračne zajednice i to je za sud najbitniji podatak. Nemojte nasjedati na priče da vi morate imati spremljene račune da se vidi koliko ste uložili u kuću, to su izmišljotine. Sud uopće ne zanimaju računi, već je li to bračna stečevina ili nekretnina koju je jedan od supružnika unio u brak.

Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa ne bih se složio (potpuno) s kolegicom u postu prije. Naime, ako je kuća glasila prije braka na supruga, ili ako (a vjerojatno može) postoji potvrda kojim mu brat daje novac za kuću, gospođa će imati malo šanse za dobiti baš pola kuće. Također se ne slažem da sud SAMO zanima da li je kuća kupljena u braku ili ne. Sudska praksa to baš ne potvrđuje. Ako kolegica misli drukcije, neka da primjer iz sudske prakse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kuća je kupljena u braku. Suprugov brat novačno je isplatio vašeg muž i vama su vaši roditelji dali određeni novčani iznos. Podigli ste kredit. To su činjenice koje ste vi naveli. Dakle, najvažnije je da je kuća kupljena za vrijeme trajanja bračne zajednice (suprug nije imao tu kuću prije braka). Vi niste radili pa novčano niste mogli toliko doprinjeti, ali ste na razne druge načine pomagali u toj kući. Vaš suprug nikako, ponavljam NIKAKO, ne može niti prodati niti darovati kuću koja je ZAJEDNIČKA, osim ako se vi s time ne složite (date mu PISMENU punomoć ovjerenu kod bilježnica da on može raspolagati i Vašim dijelom kuće). Sud će odrediti koliki je Vaš udio u toj kući (vjerujem da će biti 50%). Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija