Jump to content

Tražim pravni savjet...


anonimno

Preporučene objave

Gospodine, pretpostavljam da je problem razvod i, naravno, uzdržavanje malodobnog djeteta ili djece. Dajte već jednom vi muškarci (čast izuzecima) shvatite da su djeca živa bića koji će postati odrasle osobe, i da se prema njima ne možete ponašati kao prema stvarima, kad se razvedete jednostavno zaboravite da imate djecu i smatrate da prema njima više nemate obveze, a to sve proizlazi iz toga jer se u biti svetite bivšoj supruzi, a zaboravljate da pritom najviše pate vaša djeca.

Pamet u glavu!!!!!!!!!! Valjda bi vam trebalo biti stalo da vaša djeca ne oskudijevaju u ničenu i ako ste zdrav i zaposlen sigurno možete izdvojiti pristojan mjesečni iznos za njihovo uzdržavanje.!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako nešto jadno već dugo nisam pročitao! Kako vas nije sramota?

 

a to sve proizlazi iz toga jer se u biti svetite bivšoj supruzi, a zaboravljate da pritom najviše pate vaša djeca.

 

JOŠ NIKAD NISAM PROČITAO DA SE NEKA OD VAŠIH IDEALNIH MAJKI ŽALI I PITA KAKO DA OMOGUĆI DJETETU DA VIŠE VIĐA OCA! Ko se tu koristi djetetom da istjera UGLAVNOM VIŠE NOVACA? Kome nije bitno viđaju li djeca oca ili ne, sve dok možete istjerati što veću alimentaciju?

 

Valjda bi vam trebalo biti stalo da vaša djeca ne oskudijevaju u ničenu i ako ste zdrav i zaposlen sigurno možete izdvojiti pristojan mjesečni iznos za njihovo uzdržavanje.!!!!!!!!!!

 

Čovjek je pitao za savjet kako da ne bude emocionalno uništen, A TO SE UGLAVNOM DOGAĐA jer većina majki koristi djecu da dođe do svog prvog i osnovnog cilja: VIŠE LOVE! U toj borbi ih BAŠ NIJE BRIGA ŠTO JE SA OČEVIM RODITELJSKIM OSJEĆAJIMA, KOLIKO OTAC MOŽE VIĐATI I UČESTVOVATI U ODGOJU I ODRASTANJU SVOG DJETETA!

 

I vama je najvažnije može li on ili ne DAVATI LOVU!

MAJKE SE PONAŠAJU (ČAST IZUZETCIMA KOJIH UVIJEK IMA!) KAO DA JE DJETE POSTALO NJIHOVO EKSKLUZIVNO VLASNIŠTVO, a nijedna nije rekla: i ti si roditelj, neka djete bude kod tebe a ja ću doprinositi koliko mogu! SVE KUKATE DA VAM JE TEŠKO SKRBITI ZA DJECU, TRAŽITE VIŠE I VIŠE, a nijedna nebi pošteno prepustila brigu o djetetu onom KO MOŽE! Koliko vi mislite na DOBROBIT DJETETA, a koliko na svoj mir i financijsku situaciju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I kratki odgovor gospodinu normalnom!

Upstite li se u borbu za SVOJU VLASTITU DJECU nećete još dugo biti normalni! MAJKE, ZAKON I INSTITUCIJE koje bi se o tome trebale brinuti upravo čine to da muškarci STVARNO postaju frustrirani i depresivni! Svi oni od nas prave nasilnike, svi oni bi BILI NAJSRETNIJI DA PLAĆATE REDOVITO ŠTO VEĆU ALIMENTACIJU I DA SE NIKAD NE POJAVLJUJETE! Koliko je njih briga za dječije dobro kad odmah odrede da DJETE MOŽE VIĐATI OCA 48 SATI SVAKA DVA TJEDNA? Zašto ja smijem proveszi sa svojim djetetom SAMO POLA GODIŠNJEG, a majke mogu cijeli? Nijedna se nije bunila zbog toga, BUNILA SE JER NEMA LOVE ZA SVOJ GODIŠNJI! ZAŠTO INSISTIRAJU DA BUDU SKRBNICI AKO TO NISU U STANJU BEZ DA IM NEKO NE DAJE POLA SVOJE PLAĆE? Još nisam čuo ni jednog samohranog oca da se buni za izdržavanje, A IMA NA OVOM SVIJETU I DOSTA TAKVIH!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majke jesu u stanju biti skrbnici. I nije mi jasno kako vi muškarci koji dajete novac za uzdržavanje djece živite u uvjerenju da taj novac dajete bivšoj ženi. To je novac koji pripada vašoj djeci. Naravno da niste čuli ni jednog samohranog oca da se buni za uzdržavanje jer u Hrvatskoj 90% očeva ne plaća ništa za uzdržavanje, pa zašto bi se onda i bunili!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ste poceli sve svrstavati u isti kos, ali osobnog sam misljenja da je omer majki koje sprijecavaju kontakte djece s ocem i oceva koji se izvlace od placanja uzdrzavanja 1:1 .

 

Zapravo radi se o zacaranom krugu, gdje jedno prizlazi iz drugog.

A sve to je zbog toga sto oba roditelja, uglavnom, poticu mrznju jedan prema drugom, otac u majci djeteta sto ne placa uzdrzavanje ( sto povlaci natezanje po sudovima), a majka s time sto sprijecava kontakte djeteta s ocem.Tako upadaju u jos vece konflikte i sve dublje u krize. Tko da tu ostane normalan od jednih i drugih.

Ima oceva koji ne vidjaju svoju djecu, svojevoljno i ne placaju uzdrzavanje ( neki cak daju otkaze u firmi i zaposle se na crno samo da ne bi placali zakonsku obavezu).

Isto tako ima i majki koje sprijecavaju kontakte ocevima koji redovito placju uzdrzavnje.

No ne moze se sve poistovjecivati i svakoj samohranoj majci reci da je gulikoza ili svakom ocu da ne zeli placati uzdzavanje.

Stoga, ako se ne poznaje cijlokupna situacija, bolje ne optuzivati nikoga.

 

Lijepi pozdrav .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija