Jump to content

godišnji!!!!!


anonimno

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Iskreno, nisam čula da bi donorska kartica bila razlog za povećanje godišnjeg.

Međutim, druga je situacija sa donatorima organa. Prema Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike:

"Slijepi službenik i namještenik, donator organa kao i službenik i namještenik koji radi na poslovima na kojima, ni uz primjenu mjere zaštite na radu, nije moguće u potpunosti zaštititi zaposlenika od štetnih utjecaja, ima pravo na 30 dana godišnje¬g odmora"

 

To znači da takav službenik ima pravo na maximalni broj dana godišnjeg odmora tj. 30 (što je limit i ne može se dobiti više od toga).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Netočno je da je 30 dana maximum, naime upravo obrnuto Zakon od radu određuje da radnik na poslovima na kojima uz primjenu mjera zaštite na radu nije moguće zaštititi ga od štetnog utjecaja ima pravo na plaćeni god. odmor u trajnaju od najmanje 30 dana, povećavanje god. odmora tim radnicima poslodavci će urediti Pravilnikom o radu. Dakle Zakon o radu utvrđuje zakonske min. ispod kojih se ne može ići u utvrđivanju internih akata. Ostali radnici imaju pravo na ukupno trajanje god. odmora do najviše 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl.16. st.1. K.U. za državne službenike i namještenike glasi: " Slijepi službenik i namještenik, donator organa kao i službenik i namještenik koji radi na poslovima na kojima uz primjenu mjere zaštite na radu nije moguće u potpunosti zaštiti zapolenika od štetnih utjecaja, ima pravo na 30 dana godišnjeg odmora." Na ovih 30 dana pribrojavaju mu se svi dodatci iz čl. 15., dakle međusobno se ne isključuju. Kolega???ako smo kolege, zar ste zaboravili da Zakon o radu utvrđuje minimime koji se nužno uvažavaju u formiranju ostalih akata kojima se uređuju pitanja iz radnih odnosa. Mislite da bi baš K.U. za drž. službenike i namještenike povrijedio zakonske odredbe te čisto umjesto u minimalnom trajanju utvrdio g.o. u max. trajanju.smješno!

Nadalje, K.U. za znanost i visoko obrazovanje određuje da slijepom zaposleniku i zaposleniku koji radi na poslovima na kojiam uz primjenu mjera zaštite nije moguće zaštiti zaposlenika od štetnih utjecaja pripada pravo na god. odmor u trajanju od minimalno 30 a max. 37 dana.Nadalje, između Vlade RH i sindikata javnih službi na pregovorima od 24. lipnja 2005. godine dogovoren i Dodatak III. T. K.U. za služebnike i namještenike u javnim službama, a isti određuje jasno da se slijepom radniku i radniku koji radi na posloviam gdje ni uz primjenu mjera zaštite nije moguće zaštiti radnika od štetnih utjecaja daje pravo na godišnji odmor za svaku kalendarsku godinu u trajanju od minimalno 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ili ja nisam bila dovoljno jasna kad sam govorila -

da je za sve ostale državne službenike maximum 30 dana i stvarno nisam još upoznala službenika koji ne udovoljava niti jednom od gore navedenih uvjeta (slijep i slično), a da dobije više od 30 dana godišnjeg

 

ili ste vi raspoloženi za vrijeđanje

nismo kolege, nadam se iskreno da nismo jer kolege su oni s kojima se radi, pristojno raspravlja, ukazuje na nejasnost odgovora, a ne vrijeđa

takvi su skoro svi moji kolege

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija