Jump to content

Hitno!!! Ugovor o radu retroaktivno


anonimno

Preporučene objave

Zanima me da li je moguće sklopiti ugovor o radu retroaktivno, tj. da li je moguće da poslodavac kod kojeg sam radila za vrijeme studija preko Student servisa, ali ne na svoj ugovor, sklopi samnom sada ugovor za određeni period 2003. godine kao vanjskim suradnikom. Naime, potreban mi je dokaz o određenom trajanju radnog staža, ali rad preko Student servisa mi neće priznati. Postoji li pravni način kako to učiniti? Radi se o fomalnosti, ali hitnoj, pa molim odgovor. Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zakon o radu određuje da ugovor o radu ne mora biti sklopljen u pisanom obliku, te se čak u takvom slučaju smatra da je ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme, osim ako poslodavac u roku godinu dana ne dokaže suprotno.

Dakle, smatram da možete ako sporazumom utvrdite da se radilo u ugovoru o radu,

zatražiti od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da Vam prizna radni staž, odnosno da ishodite od poslodavca plaćanje svih doprinosa temeljem kojih bi Vam bio priznat radni staž.

 

Problem je što Zakon o mirovinskom osiguranju određuje da prijavu o početku osiguranaj obveznik podnosi u roku od 15 dana od dana početka zaposlenja ili osiguranja. Međutim obzirom da pravomoćna sudska presuda predstavlja valjan osnova za prijavu osiguranja, ne vidim prepreku da status osiguranika steknete retroaktivno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija