Jump to content

problem s heroinom


hejter

Preporučene objave

postovanje.imam veliki problem.prije tjedan dana pao sam sa 3 paketića heroina u kojima je u svakome bilo 0,4 grama iste droge.znaci sveukupno 1,2.priveden sam u hainzelovu i da se napise izvjestaj i nakon toga u pritvor koji je trajao jednu noc-12 sati.prvi put mi je da sam pao s drogom i evidentiran uopce radi toga i nisam ovisnik.osim prekrsajne dignuta je i kaznena prijava protiv mene pa me zanima koja me kazna slijedi.oduzet mi je mobitel kao dokazni materijal u kojem nema nista protupravno.zanima me samo kaznena prijava!!!!!hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadam se da nisi imao odvjetnika uz sebe i da nisi rekao da ti je to za ekipu. Jer ako si pred odvjetnikom rekao da ti je to za ekipu, to će se priznati na sudu protiv tebe, te bi u tom slučaju mogao čak i u zatvor. U slučaju da nisi imao odvjetnika ništa šta si rekao policiji neće se na sudu uzeti u obzir. Mobitel su ti vjerojatno uzeli da bi provjerili pozive, jer su vršili kriminalističku obradu zbog sumlje da si diler, jer su ti našli sve tako lijepo zapakirano po paketićima, pa su pretpostavili da je za danju preprodaju.

Na sudu reci da je to sve bilo za tebe i da si povremeni konzument, prijaviti će te zbog posjedovanja, što znaći nekih par tisuća kuna na prekršajnom i moguće liječenje, te uvjetna ili novčana kazna na općinskom.

Ako te optuže po bilo kojoj drugoj točki 173 zakona osim po točki 1. onda si blago rečeno najebo, i ako ti se dokaže krivnja slijedi zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam imao odvjetnika niti sam rekao da je za ekipu.prekrsajni sam rijesio odmah kada su me pustili iz pritvora i sudac mi je smanjio kaznu sa 5000 na 3000kni oduzeo 300kn za noc u zatvoru.znaci prekrsajni sud sam platio kaznu 2700kn.jel olakotno to sta sam 1.put pao s drogom i sta se nevodi niti jedan postupak protiv mene.uz to sam student i bio sam u radnom odnosu 4 god.star sam 22?sta ti mislis za sta ce me teretiti?i koja je kazna na kaznenom tj opcinskom ili kojem vec?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i zanima me jos jedna stvar pa bih molio da mi pomognete.prijavljen sam na adresu kod staraca.oni nisu upoznati sa situacijom pa me zanima jel postoji mogucnost da mi pozivi za sud dođu na drugu adresu.npr da kazem da sam kod cure pa da pozivi stizu k njoj ali da ne mjenjam adresu prebivalista

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali ce mi mobitel biti vracen mislim i na karticu i dali postoji mogucnost da zatrazim da mi se sadrzaj kartice iskopira na cd i vrati prje samog postupka?na koji cu sud biti upucen?opcinski ili zupanijski i dai imam pravo na odvjetnika po sluzbenoj duznosti jer sam u dosta losoj imovinskoj situaciji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako će te prijaviti samo zbog posjedovanja, onda ideš na općinski. Čini mi se da će biti samo posjedovanje, jer u protivnom već bi ti bio pretres stana, a i vjerojatno bi bio priveden istražnom sucu, koji bi onda čak možda odredio i pritvor.

Odvjetnika možeš zatražiti kada stupiš pred sud, ali samo za posjedovanje mislim da ti ne treba.

Ako će se ipak voditi istražni postupak, zbog sumlje na dilanje, onda ideš na Županijski sud i onda ozbiljno razmisli o odvjetniku.

Tko ti je potpisao rješenje o privremenom oduzimanju mobitela? Jel ti već došlo rješenje od suda za privremeno oduzimanje predmeta? Zahtjev predaj na adresu suda i ime suca koji je odredio (potpisao) oduzimanje predmeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali kako definirati osobu koja za sebe kaže:

1. tri paketića HEROINA (ne trave ili hašiša, već paketići)

2. mobitel i kartica su oduzeti,!!!!

3. u džepu 1500 kuna !!!!!!

4. prvi puta uhvačen ?!?!?!?!

5. on je u financijskim problemima (vidi točku 4)?!?!?!?!?.

6. NIJE OVISNIK

Kada se podvuče crta ispod navedenoga šta se dobiva, diler heroina, a njih MRZIM IZ DNA MOJE MALE DUŠE.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uzet mi je mobitel u hainzelovoj i bilo mi je receno da cu ga dobiti kada izadem iz pritvora sto se nije ukazalo istinito.dosao sam u hainzelovu i trazio mobitel potvrdom koju su mi napisali policajci u stanici,o oduzimanju mobitela,na sto mi je neki tamo sluzbenik rekao da nemoze i da ce se mobitel koristiti kao dokaz na sudu jer je policijska uprava dignula kaznenu prijavu protiv mene.nikakvu potvrdu od suca nisam dobio vec samo od policije koja mi je oduzela isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je digla prekršajnu prijavu (tu je propisana kazna od 5.000 - 20.000), no stići će i tebi i kaznena prijava, samo je sada pitanje šta će odlučiti državno odvjetništvo, hoće li dati zahtjev za pokretanje istražnog postupka na županijskom sudu, ili će odmah uputiti kaznenu prijavu zbog posjedovanja na općinski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tebi ane nije dovoljno za reci da sam se zajebo i da nisam ovisnik.uzeo sam to iz znatizelje da probam s ekipom i pogrijesio sam.ti t ovaj kmet koji vrijeđa ili ste nedokazani ili vas mali ograniceni mozak nemoze shvatiti ono sto sam napisao.a sta se tice dilera boli me ona stvar za njega ali lik ima ekipu pa se kurci i prijeti da ce padati glave ako ce tko cinkati.mene osobno boli #### za mene.bed mi je za familiju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Korisnik koji te je uvrijedio dva je puta opomenut od strane urednistva.

 

A sad ces ti dobiti :crvenikarton: za vrijedjanje istog tog korisnika.

 

Nas je mozak doista mali. I ne sramimo se toga. Toliko mali da nam ne pada na pamet uzimati herion ni iz znatizelje. Mozda zato sto smo puno puta vidjeli kako izgleda veeeeliki mozak koji proba heroin sa ekipom iz znatizelje.

 

A mozda smo fakat ograniceni...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam vrijeđao jednom riječju!!!

Pročitaj st.8 iz čl.173 pa će ti biti jasno, i možda shvatiš šta sam napisao u posljednjem postu.

 

I ako ti netko ozbiljno prijeti, tebi ili obitelji, to treba prijaviti policiji. Oni će poduzeti mjere da se izvijesti nadležno(županijsko) državno odvjetništvo sa kojim vjerovatno slijedi sprovođenje počinitelj (okrivljenika-valjda) u istražni centar gdje će istražni sudac odlučiti o mogučnosti određivanja pritvora sukladno odredbi iz.čl.102 ZKP-a. Eto, toliko od mog malog mozga, a veliki nisam niti taknuo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Sad si za čitav život pečatiran! Daj sve od sebe da to doguraš do zastare, javi se kod Sakomana iako nisi ovisnik kako ti tvrdiš ali pitanje je zašto ti za zaj..ciju treba gram?Reci da ti je to prvi put, olakotne okolnosti će pomoći...ali tjeraj do zastare ako ikako možeš...to ti je topli savjet iz velikog iskustva!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Negativni testovi na sudu ne bi baš puno značili.

Čak štoviše, oni mogu uputiti na neke po vas izrazito negativne zaključke.

Npr. da ste diler, jer zdravorazumski, pošto sami ne konzumirate, što bi inače ta tri paketića radila kod vas?

Čak i tvrdnja da ste nabavili za ekipu može biti nezgodna, jer tada vam se može staviti na teret da ste posredovali pri kupnji ili prodaji što opet nije dobro.

U svakom slučaju kada saznate za što se teretite stvari će biti jasnije, međutim prema stvarima koje pišete ovdje na forumu bojim se da vama ni tada neće biti jasno u kakvoj situaciji se nalazite i što smijete a što nikako ne smijete reći.

Dakle, potražite pomoć profesionalca, ali ne Sakomana već nekog odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da se rasprava vec prilicno zahuktala i da si dosta savjeta, kritika i pokuda primio. Sta se tice kritika i pokuda, predbacivanja, moralnih predavanja i slicnog, mogu reci samo da se nadam da si dobru pouku izvukao iz ovog iskustva (ili ces je tek izvuci). S druge strane, malo je tesko povjerovati da ti jadan bas prvi put ides iz ciste znatizelje kupit i probati dop, a onda odjednom puf - na vrat ti se nakaci policija. Ali, dobro, neka ti bude. Bilo kako bilo, nije na meni ni na nikom ovdje da provodimo bilo kakvu istragu, za to su drugi placeni.

Pridruzujem se onome sto su ti ostali forumasi vec savjetovali, obavezno angaziraj odvjetnika neovisno o tome hoce li te nadlezno DO teretiti za 173.st.1. ili 173.st.2. Mislim da ce ti i on sugerirati da ti je najpametnije pred sucem, odnosno, predsjednikom vijeca, pasti na koljena, sve priznati, pokajati se...i :moli: da sud bude blagonaklon prema tebi i tvom mladenackom "izletu". Pretjerana "muljaza" nikom ne donese povoljnu presudu. :sudac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

..nije na vama da mu sudite, sranje je da oprostite napravljeno i sad ga treba pocistit, to je neki normalan slijed dogadjaja zdravog uma.. ..bilo bi ruzno setati se pp parku s psicem i on se brizan pokaka,a ti pol sata proucavas, analiziras, blejis u govance umjesto da ulovis metlicu i pocistis.. ..nis od toga..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..kako se cisti droga? ..zanimljivo pitanje ali bojim se da cu dat krivi odgovor stoga radje nebi o tome.. ..a ako mislite na cisnjenje droge s ulice, to ce bit jako tesko pogotovo kad udjemo u toliko nam iscekivanu EU, bit ce je samo jos vise.. ..opcenito gledajuci mission impossible.. ..ako se pak brinete za dijete to je opet druga vrlo duga prica.. ..jedino sto mozete je otici u ljekarnu naoruzati se testovima i nenajavljeno ga testirati svakih par tjedana, druga je prica to sto mu nemozete zabraniti jer da mu smislite neznam ni ja kakvu kaznu kad tad ce otici u skolu, na faks, posao i doci u kontakt s ljudima, tu je kraj price, zabraniti mu nemozete nikako taman mu GPS ugradili u straznjicu, mada ni to nie losa ideja..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, teško je to kada je iskušenje prisutno na svakom koraku. možda bi trebalo zlo spriječiti da se ne mora liječiti. ako se neko navuko treba mu pomoći da se skine, ali one koji prodaju bijelu smrt treba po hitnom zakonu na goli otok da ne može doći u priliku vabiti djecu po kafičima i tamo im prodavati smrt. zašto se dilerima ne sudi za ubojstvo, pa zar kada nekome namjerno prodaš drogu, zar ga nisi i vjerovatno ubio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

branitelji koji su na tabletama nisu na istima jer su željeli malo probati, već jer su prošli neko loše iskustvo u ratu. a istina je , droga je i jedno i drugo pa tko jednom krene sa tabletama vjerovatno će ih piti dugo, više i ne znam koje sam sve pio i koje ću piti, valjda doktori znaju.

i je teško, ali kažu kinezi i put dug tisuču koraka započinje jednim malim korakom! :-x:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali ja bez toga nisam ja nevjerojatno ali istinito,prije sam čitao upute pa su me strašile sad više ni to ne radim ,na jednima se sječam čak da je pisalo za odvikavanje od težih oblika droga ,pa sam pitao doktoricu zar sam ja narkoman pa se moram skidat ,ona je samo rekla da mi je to za smirenje,u početku jedna kasnije dvije i došao ja do 4,pitao ja nju jel nebi bilo jednostavnije ,da ono što policija spaljuje da to podjele braniteljima pa da se stvarno smirimo ,doživiop sam da je čovjek u čekaonici dok smo bili kod psihiča od jednom zdrmo četiri normabela kaže on meni nekad i kartica na dan ,de vi meni kažite kako če taj završit i skupa mi sa njim,nakon tolkih tableta.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nikakve obavijesti od suda ili bilo cega jos nisam dobio.diler od kojeg je uzeta roba.koji je ustvari policiji najzanimljiviji nije uhvacen jos..zvao sam odvijetnistvo koji kazu da mi mobitel ostaje kod njih do daljnjega kao dokaz pa me zanima dali je ikako moguce doci do njega natrag...znam da sam isto vec pitao ali na odvijetnistvu nisu bili bas susretljivi za neke razgovore pa trebam pomoc kome bi se mogao obratiti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jesam iz razloga sta su mi unutra brojevi ljudi iz cijelog svijeta s kojima sam bio u kontaktu jer sam radio za offshore kompaniju prije upisa fakulteta.a do njih vise nemogu nikako doci...nije mi bitan aparat vec kartica...ne brini unutra nisu brojevi klijantele.nisam diler.a ni dilera.nisam ni ovisnik.imam malo vece prioritete u zivotu nego se zajebavati s dopom.pametnom jedanput dosta

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ti mobitel vode kao dokaz u kaznenom postpku, sigurno ti neće biti vračen do okončanja sudskog postupka, a i onda zavisi od odluke suda što će dalje biti s njim. ti preko svog odvjetnika moraš od suda tražiti da te se isti mobitel vrati, a sud će onda odlučivati o tvom zahtjevu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija