Jump to content

Postavljanje izolacije na kuću


Ultramaratonac

Preporučene objave

2006. godine kupili smo kuću u Osijeku koju smo renovirali. Od radova nam je ostalo postavljanje stiropora (izolacije) na vanjske zidove kuće. Kuća je građena fasadno ciglom ali bez izolacije, pa bi postavili vanjsku izolaciju. Zanima me da li mi susjed može zabraniti postavljanje izolacije sa njegove strane dvorišta obzirom da se kuća nalazi na "nuli", tj. morao bi ući u njegov zračni prostor sa fasadom nekih 5 - 6 cm. Isti mi je susjed pravio probleme za otvorom za kuhinjsku napu koji smo napravili sa ukrasnom rozetom, istu sam da se ne zavadimo postavio na zid sa čeone strane kuće i tako si oduzeo prostor od tri gornja elementa kuhinje koja nam je rađena po mjeri. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susjede još nisam pitao da li bi mi odobrili stavljanje te izolacije na kuću koja tim dijelom gleda na njihov vrt (bašću). Pitanje sam postavio jer me sve vuće na to da će se protiviti. Kao što sam naveo kuću smo kompletno renovirali iznutra i do sada uložili oko 30.000,00 €. Da smo predvidjeli ovakav problem sigurno bi u startu izolaciju postavili s unutarnje strane kuće. Sad bi nam bila velika šteta, a mislim i neisplativo postavljati izolaciju s unutarnje strane. Inače radi se o kući od 225 m2 stambenog prostora. Kuću i renoviranje u cijelosti smo financirali putem kredita.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Izolacija doma je posebno značajna jer samanjuje prvenstveno i to u velikoj mjeri troškove električne energije. Posebno stiropor fasada, jer s njom smo smanjili troškove grijanja za više od 50%. Mi smo doma stavljali samo vanjsku izolaciju, bez unutarnje, a da smo stavljali i unutarnju a da je slučaj da ulazim u zračni prostor susjedu, stavili bi unutar našeg prostora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani..

..probajte se dogovoriti sa susjedima, možda je i njima u interesu ako su iole normalni. Naime, ako trenutno u njihovo dvorište (vrt) "gleda" blok opeka ili neka starija fasada (žbuka), možda im i nebi smetali tih par cm ako bi im kasnije na tome mjestu bila demit fasada s nekakvim akrilnim ili silikatnim završnim slojem..

..ali ako pristanu, bilo bi zgodno ovjeriti kod javnog bilježnika njihovu potvrdu o suglasnosti..

..nadalje, jednostavnom izolacijom iznutra (samo zidovi) nikad se ne biste riješili problema "hladnog mosta", kondenzacije i plijesni..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija