Jump to content

oslobođenje od poreza na promet nekretnina? help!!!


emmma

Preporučene objave

suprug i ja kupili smo stan prije 2 godine koji glasi na njega, odmah smo prijavili porez koji još nije riješen. stan ima 54 m2, suprug je prijavljen na adresu stana, ja nisam. nismo tražili oslobođenje na prvu nekretninu (iako nam je oboma) jer je meni bitno da ostanem prijavljena na prijašnjoj adresi. tu dolazi do problema jer nam je referentica rekla (u želji da nam pomogne da budemo oslobođeni) da se ja moram prijaviti na adresu stana?!? da li je to tako? da li može muž biti oslobođen plaćanja na kvadraturu jedne osobe jer mu bračni drug nije prijavljen na adresu stana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prema zakonu o porezu na promet nekretnina, čl11 st 9, bitno je da i vi i suprug ispunjavate uvjete za oslobođenje. budući se oslobođenje primjenjuje radi TRAJNOG RJEŠAVANJA stambenog pitanja, logično je da ćete se shodno tome i prijaviti na kupljenu nekretninu i u njoj uistinu živjeti. u suprotnom, ako se utvrdi da niste ispunjavali uvjete za oslobođenje, morat ćete platiti taj porez.

uistinu je praksa da se svi članovi uže obitelji moraju prijaviti na kupljenu nekretninu, iako zakon to precizno ne uvjetuje. jedino što možete ako dobijete negativno rješenje, žaliti se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija