Jump to content

zahtjev i izdavanje naloga za pretres


mishpat

Preporučene objave

ovako, imam nekoliko pitanja uglavnom tehničke naravi. kada policija od suda traži nalog za pretres pretpostavljam da to čini u pisanom obliku. e sad, što se događa s tim papirom??? da li se negdje registrira kada je taj zahtjev zaprimljen??? naime, sjećam se, primjerice, da smo na fakultetu kad bi pisali nekakve zamolbe iste prvo nosili u nekakav urudžbeni ured gdje bi teta koja tamo radi u nekakav urudžbeni zapisnik uredno zabilježila tu zamolbu i dodjelila joj nekakav broj.

 

dakle, mene zanima radi li se nešto slično sa zahtjevom za izdavanje dozvole za pretres i može li se i na koji način doći do takvog podatka ako isti postoji of course.

 

unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hmmm, da...... ukoliko policija naknadno traži nalog (nakon što je obavila pretres; a što se primjerice vidi i po onim potvrdicama o oduzetim stvarima) možemo li vjerovati da u urudžbenom zpisniku stoji korektan datum zaprimanja zahtjeva za pretres ili se oni međusobno pokrivaju pa u urudžbeni zapisnik stave raniji datum???

 

kako provjeriti što piše u urdžbenom zapisniku? ima li načina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OKAN je napisao:

Da li ste vam je prije pretrage uručen primjerak naloga za pretragu?

Urudžbeni broj sa potvrda o privremenom oduzimanju predmeta uoće nema veze sa urudžbenim brojem zahtjeva za pretragu. Naime potvrde poradi lakšeg nadziranja istih imaju zaseban urudžbeni broj.

 

 

ne! nalog za pretragu policija je ishodila nakon pretrage. nekoliko dana nakon pretrage. za stvari koje je oduzela na dan pretrage (a pretraga stana je bila bez svjedoka; btw. stan čak i nije moj - podstanar sam) policajci uredno izdaju onu potvrdu o oduzimanju s datumom kad su to oduzeli. e sad, naknadno me zovu (nekoliko dana nakon oduzimanja) da u prisutstvu svjedoka pregledaju oduzeto računalo. tada mi na uvid daju nekakav nalog za pretragu. no pri pregledu stana isto nisu imali!

 

e sad, mene zanima slijedeće. ako su oni naknadno tražili nalog za pretres, da li je u sudskim spisima zabilježen datum kad su taj nalog tražili??? idem ovom logikom, ukoliko postoji razlika u datumu između onih potvrda o oduzimanju i datumu kada saud zaprima zahtjev za izdavanje naloga u tom slučaju postoji način da dokažem nezakonito postupanje s njihove strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija