Jump to content

naslijedstvo i doživ. uzdržavanje-eventualne zalbe?


anonimno

Preporučene objave

Poštovani svi,

situacija je slijedeća:

U trenutnom stanu živimo ja i majka. Nakon očeve smrti 1/6 tog stana ostavljena je mom bratu (koji je prethodno dobio od njih vlastiti stan). Ja i mama smo potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju, i sve je prebačeno (njen dio) na mene. Tako da cu u slucaju mamine smrti, brata isplatiti tih 1/6 vrijednosti stana i za mene smo kvit.

 

Zanima me, iz vaših iskustava i saznanja, da li sam dobro rješila situaciju. Koje on eventualne mogućnosti ima ulaganja žalbe i traženja većeg udijela od trenutnog..., te koji najbolji način određivanja vrijednosti stana kako bi se mogao dio isplatiti?

 

Vlatka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da je to to, ako je vaša majka svoj dio prebacila na vas, on ne može ništa tražiti, jer ugovor pobija sve. Osim onog dijela 1/6 koju je naslijedio iza smrti oca. To je njegovo i to mu ne možete uzeti.

Vjerujem da ste vi dobili isto 1/6, a majka vam ima 4/6.1/6 po zakonu već pripada vama. Možete imati naknadno komplikacija ako biste tu nekretninu prodavali, jer ne možete bez suglasnosti brata, a također ga možete i isplatiti kako biste imali svih 6/6.

Neka me netko ispravi ako griješim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija