Jump to content

oslobođenje od poreza na prvu nekretninu


dalma

Preporučene objave

UH!!!! pitanje i molim za pomoć!!!

Dečko i ja smo kupili stan od 53,19m2, kada je sklopljen kupoprodajni ugovor nismo bili u braku, ja sam jedina stranka u ugovoru kao kupac, stan je uknjižen na moje ime i ja sam digla kredit, dakle kao da on ( dečko ) ni ne postoji, Kupoprodajni ugovor je zaključen 22.11.2007. godine a mi smo u brak stupili 24.11.2007. i sada ja dolazim u poreznu prijaviti promet nekretninom i tražim oslobađanje od poreza jer je to meni uistinu prva nekretnina i kažem referentici da tražim samo za sebe, da sada jesam u braku ali da moj muž neće samnom prijaviti prebivalište na adresi novokupljenog stana i da ću državi platiti porez za razliku koja prelazi zakonski okvir od 50m2, pila me i traži da i za njega skupim sve dokumentet i da još napišemo i izjavu zašto neće samnom prijaviti prebivalište, pa koga to briga neće i gotovo, što da radim, ne mogu joj objasniti da ja to sve tražim samo za sebe i ponavljam DA ĆU PLATITI RAZLIKU, što da učinim, vrijeme mi curi, puno puno puno hvalalalaallalalala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

iako ne postoji striktna zakonska odredba da svi uži članovi obitelji moraju bit prijavljeni na istoj adresi, uistinu je u praksi tako da se ipak i suprug mora prijaviti na kupljenu nekretninu. ako postoji kakva uputa po kojoj postupaju u poreznoj upravi, svakako zatražite od referenta da vas upozna s tom uputom, jer zakonski uistinu ne možete nekoga prisiliti da živi s vama. (o tome da li, pak, živi ili ne živi, odnosno gdje je dužan prijaviti prebivalište, raspravno je ali pod drugim temama). dakle, ako vas ne mogu usmjeriti na nekakvu uputu ili mišljenje, a donesu rješenje nepovoljno za vas, svakako se žalite, i budite uporni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija