Jump to content

pasivan-aktivan odvjetnik?


investitor

Preporučene objave

Molim iskusne da mi odgovore da li odvjetnik može djelovati na Sud u smislu učestalosti ročišta i brzine donošenja rješenja?

Naime, zastupa me odvjetnik koji ima stav da je Sud prezatrpan predmetima i smatra da sa svojim aktivnijim pristupom (požurivanjem Suda) ne bi ubrzao sazivanje rasprava. Mada dotični, svoju aktivnost i angažman nije pokazao ni prilikom rasprava koje su do sada održane.

Molim iskren odgovor na postavljeno pitanje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pogotovo ako taj odvjetnik naplacuje svaku svoju akciju, jasan je njegov interes u dugom interes u trajanju procesa. Klasican primjer. Svaki gradjanin ima pravo samostalnog pristupa sudu. Preporucujem da sami pratite proces (dakle, hodocastite na sud cca 1 mjesecno i gledate ima li novih podnesaka) te da sami 1 mjesecno pisete pozurnice. Pozurnicu morate vlastorucno potpisati i tada je pravovaljana i bez ziga odvjetnika koji Vas zastupa. Moj je odvjetnik npr. stravicno lijen, ali do sada nije mi uzeo ni pare pa mi je to ok (nije gramziv). Tako sama pisem podneske, koje mu odnesem na pecacenje ili sama podnesem vlastorucno potpisan podnesak, a njega potom obavijestim. Spor mi se makao s mrtve tocke tek kad sam shvatila da se sama moram oko istoga pozabaviti. Reci Vam da uzmete drugog odvjetnika mogu samo ukoliko Vas stvarno dere za pare. Inace cete uglavnom naici na lijene i nezainteresirane odvjetnike, koji su ovdje pravilo a ne iznimka. Ako trebate pomoc oko pisanja pozurnice, rado Vam posaljem sprancu koju ja pisem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija