Jump to content
Sign in to follow this  
investitor

pasivan-aktivan odvjetnik?

Preporučene objave

Molim iskusne da mi odgovore da li odvjetnik može djelovati na Sud u smislu učestalosti ročišta i brzine donošenja rješenja?

Naime, zastupa me odvjetnik koji ima stav da je Sud prezatrpan predmetima i smatra da sa svojim aktivnijim pristupom (požurivanjem Suda) ne bi ubrzao sazivanje rasprava. Mada dotični, svoju aktivnost i angažman nije pokazao ni prilikom rasprava koje su do sada održane.

Molim iskren odgovor na postavljeno pitanje.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pogotovo ako taj odvjetnik naplacuje svaku svoju akciju, jasan je njegov interes u dugom interes u trajanju procesa. Klasican primjer. Svaki gradjanin ima pravo samostalnog pristupa sudu. Preporucujem da sami pratite proces (dakle, hodocastite na sud cca 1 mjesecno i gledate ima li novih podnesaka) te da sami 1 mjesecno pisete pozurnice. Pozurnicu morate vlastorucno potpisati i tada je pravovaljana i bez ziga odvjetnika koji Vas zastupa. Moj je odvjetnik npr. stravicno lijen, ali do sada nije mi uzeo ni pare pa mi je to ok (nije gramziv). Tako sama pisem podneske, koje mu odnesem na pecacenje ili sama podnesem vlastorucno potpisan podnesak, a njega potom obavijestim. Spor mi se makao s mrtve tocke tek kad sam shvatila da se sama moram oko istoga pozabaviti. Reci Vam da uzmete drugog odvjetnika mogu samo ukoliko Vas stvarno dere za pare. Inace cete uglavnom naici na lijene i nezainteresirane odvjetnike, koji su ovdje pravilo a ne iznimka. Ako trebate pomoc oko pisanja pozurnice, rado Vam posaljem sprancu koju ja pisem.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×