Jump to content

uvjerenje o nekažnjavanju


tadzio

Preporučene objave

Dobar dan!

Prevodim papire o posvajanju djeteta i medju njima uvjerenje o nekažnjavanju. Saznala sam da se ono podiže pri Ministarstvu pravosuđa, ali zanima me točno gdje: u upravi za kazneno pravo? I da li kod nas postoji nešto poput "državne sudske kartoteke" i da li se tamo podiže uvjerenje, tj, da li je ona pod upravom za kazneno pravo u toj hijerarhiji?

Puno hvala na svakom odgovoru i pomoći!

T.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjerenje o nekažnjavanju izdaje Ministarstvo pravosuđa, Uprava za kazneno pravo, Odjel za kaznene evidencije, Savska 41, Zagreb. Nisam sigurna da stranka, osobno, može ishoditi uvjerenje o nekažnjavanju u bilo koju svrhu, osim za rad u inozemstvu. U ostalim slučajevima, uvjerenje o nekažnjavanju zatražit će ono tijelo koje vodi postupak, a ne sama stranka. Ukoliko trebate uvjerenje da niste pod istragom, obratite se u pisarnicu Općinskog suda prema mjestu svog prebivališta. Međutim u toj potvrdi nisu sadržani podaci da li ste pravomoćno kažnjavani nego da li je protiv vas podignuta optužnica, da li se trenutno vodi postupak protiv vas te da li je donesena nepravomoćna presuda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija