Jump to content

broj poduloška u zk


anonimno

Preporučene objave

Živim u stanu za koji je vjerojatno gradski i za koji plačam najam. Htio bih provjeriti u zk tko je stvarni vlasnik tog stana jer bi ga htio otkupiti.

Otišao sam na stranice Grada Zagreba i preko njih saznao broj katastarske čestice, broj zk uloška i sl. Slijedeći korak su bile stranice Ministarstva pravosuđa i e-zemljišne knjige. Međutim pod tim brojem je u gruntovnici upisana oranica za razliku od katastra. Zgrada sa svim stanovima je vjerojatno upisana u knjigu položenih ugovora. Zanima me gdje mogu pronaći broj poduloška u zk tako da mogu vidjet upisano stanje? Da li mi mogu na šalteru u gruntovnici dati izvadak iz knjige položenih ugovora na temelju broja katastarske čestice i adrese i položaja stana u zgradi? Da li trebam ići prvo na onaj šalter gdje su glavne knjige ili da idem odmah tamo gdje su kpu? Dugo se ćeka pa ne bih htio stati u krivi red.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je u Zagrebačkoj gruntovnici, ali znam iz vlastitog iskustva da se u kpu uz broj poduloška nalazi i broj glavne knjige. Mislim da nema potrebe ići na šaltr gk, jer zgrada i nije upisana u gk, odnosno nije došlo do spajanja glavne knjige i knjige položenih ugovora, tako da sve podatke vezane uz stan koji vas zanima možete dobiti direktno iz kpu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija