Jump to content

janaf


anonimno

Preporučene objave

1.Čudno je da je upisana služnost bez da ste vi sudjelovali u tom postupku.

2.Strogo stručno, služnosti su ograničena stvarna prava na nečijoj stvari koja ovlašćuje svojeg nositelja (kod Vas JANAF) da se na određeni način (kod Vas polaganjem naftovoda u zemlju) služi tom stvari (Vašom nekretninom) a vlasnik te stvari je dužan to trpjeti.

3.JANAF Vam je dužan plaćati za služnost, jer vjerovatno im ga niste dali zabadava.

Ako Vam do sada nije ništa plaćeno imate pravo ustati tužbom spram JANAF-a za zadnje tri godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 15 godina kasnije...

Kupio sam zemljište kojime prolazi Janafov naftovod kao što je slučaj i gospođe iz Podravine (u tekstu gore). Prilikom kupnje javni bilježnik je napomenuo kako na toj čestici postoji plomba ili nekakva zabilježba od strane Janafa jer da su oni sada u nekakvom procesu rješavanja pravne papirologije, nisam baš shvatio šta i kako. Uglavnom, da Janaf ima pravo prolaziti onuda i da se tu ništa ne može. Mi se možemo nesmetano koristiti tim zemljištem jer su cijevi duboko u zemlji i ne smetaju za uzgoj biljnih kultura. Jučer je na moju kućnu adresu stiglo rješenje Općinskog suda u vezi poziva na 'raspravu za ispravak i uviđaj na licu mjesta' na mojoj čestici. Pozvan sam ja kao vlasnik zemljišta, opunomoćenik Janafa, neki odvjetnik iz Zagreba i mjerni vještak. Zanima me što to pravno znači za mene i imam li uopće pravo tražiti naknadu od Janafa jer se koristi mojim zemljištem? Nadam se da se sanacija terena i obeštećenje za nastalu štetu za slučaj nekakve havarije po 'defoltu' podrazumijeva.

Unaprijed hvala na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija