Jump to content

Što kad otac ne želi komunikaciju s djetetom?


corvetteos

Preporučene objave

Mm......pa niti jedan normalan roditelj ne bi trebao braniti djetetu vidjanje drugog roditelja, pogotovo ako vidi da dijete pati i pokazuje koliko mu nedostaje drugi roditelj.Čitala sam i druge postove očeva koji neredovito vidjaju svoju djecu i iz petnih žila se bore da ih vidjaju što češće i duže......pitam se ...ma gdje mi je bila pamet i oči kad nisam na vrijeme pazila sa kim cu izroditi djecu!!! Uglavnom, zaključujem da se djeca ipak najviše napate i istraumatiziraju,a takove traume ostaju za cijeli život!

Whitedd, iskreno mi je žao što ne vidjaš svoje dijete koliko bi želio!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, nije baš isto kao kad jedan roditelj priječi susrete drugog roditelja s djetetom.

Jer, imali smo prilike vidjeti uprne koji su ipak uspjeli uganjati da onaj koji susrete priječi prestane s takvim ponašanjem.

A tada ostaje onon malo koje želi vidjeti roditelja s kojim ne živi i ono veliko koje želi provoditi vrijeme s njim.

Za slučaj da veliko ne želi, isti su instrumenti, no nije ni približno isto: u tom susretu ostaje jedno koje to ne želi i to ono veliko stvorenje, a tad se maleno nalazi u samo još goroj, stresnijoj i prilično frustrirajućoj situaciji, i to samo samcato, mada na to ima sva zakonska prava.

Jer, glavu se promijeniti nekome ne može nikakvim pravnim sredstvima nažalost.

Ni otac moje djece nije poželio vidjeti djecu za Badnjak ili Božić niti želi s njima provesti Novu, a nema načina ni da ga se natjera da poželi s djecom provesti vikend ili koji tjedan ljetnih praznika.

That's life.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pa ni ja nisam sa svojim švrčkom proveo niti Božić, niti Novu Godinu. Bitno je da ga viđam bar po sudskoj presudi ili uopće nekako! A to uspjevam isključivo svojim stavom i autoritetom. Nedavno sam se uspio čak fizički obračunati sa Harlekinom, zbog njegovog uplitanja u stvari kojega se ne tiču. Bubnuo sam ga šakom po faci, pa sada imam kakav takav mir. Bili smo sami! Odnosi sa njime su prilično zaoštreni, ali ipak uspjevam dobiti bivšu na suradnju oko djeteta i to je bitno! Nema šale kada je u pitanju moje dijete od tri godine. Tu postoje mogućnosti i puno ozbiljnijeg fizičkog okršaja sa nesagledivim posljedicama ukoliko se bude mješao u moj odnos sa bivšom i pogledu moga djeteta. Na sve sam spreman! Toliko o našoj učinkovitosti pravnog sustava i pravne zaštite koju ima otac kada je u pitanju njegovo dijete! Ne biti mekušac!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

newbie je napisao:

Fikus?

Preporučaš li ti to nasred ovog portala fizičke obračune unatoč pravnim sredstvima a sve u neke čudnovate terapijske svrhe ili nam se samo učinilo?

 

Ne! To je najgora solucija, ali je neophodna ako se iscrpe sva pravna moguća sredstva! Jednostavno, ne dam svoje dijete nikome. Želim samo naglasiti da energičan stav u rješavanju ovog problema može riješiti problem! Treba znati što se hoče i čvrsto se postaviti prema rješavanju tog problema. Ja sam došao do zaključka da je i to jedan od načina da dijete dobije svoje pravo na svoga tatu, a ne da mu se neko drugi agresivno nameće u toj ulozi, a gura zakonitog oca od svog vlastitog djeteta. Uh, to je vrlo opasna situacija i treba se energično postaviti. Ja sam barem uspio i tako realizirati djetetovo prava koje mu je zagarantirano poveljom UN-a i aktualnim obiteljskim zakonom. Za svoje dijete ginem, i tu nema odstupanja!

I još nešto!

Ovi plakati UNICEF-a koji su na reklamnim panoima o pravima djeteta, su čista demagogija, gadi mi se! Tko to uopće čita?? Tko se toga uopće pridržava?? Koliko će više djece, nakon ovih plakata, dobiti svoje pravo koje im garantira UNICEF? Umjesto da se toliki novci izdaju za plakatiranje ovih demagoških idiotarija, što nije bolje da se ulože u reformu pravosudnog sustava koji bi zagarantirali prava djeteta (kojeg u u Hrvatskoj uopće nema npr.)??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su djeca dodjeljena majci na skrb, a ocu je određena dinamika viđanja te djece i mjesečni iznos uzdržavanja, on je po nekoliko članova nekoliko zakona dužan ispoštivati odredbe iz pravomoćnog sudskog rješenja! Prvi je Kazneni zakon koji decidirano propisuje što je zanemarivanje i neispunjavanja obveza roditelja prema djeci; drugi je Obiteljski zakon koji to također propisuje. Treće je posredovanje Socijalne skrbi u slučaju kršenja sudskih odredbi, a četvrto je, što bi trebalo biti prvo i jedino, roditelj koji to ne prestaje biti ako se je rastao od drugog roditelja. Zakonom je propisano da se "roditeljstva ne može odreći". Mislim da se, ako nije moguće dogovorom i razgovorom riješiti ta pitanja, vrijedi boriti svim zakonskim sredstvima, step by step, nešto će se sigurno riješiti. Ja sam bitku započela, nešto zakonski i dokazala ocu, ali on i dalje niti viđa djecu, niti plaća uzdržavanje. Osobno i intimno mislim da moja djeca nisu na gubitku što ga ne viđaju, ali dok to oni sami ne shvate, dok ne odrastu, dok god vidim da pate zbog takvog neimanja odnosa i komunikacije s ocem, ja ću se boriti i obilaziti sve potrebne institucije i strukture. Moja djeca to zaslužuju, a on neka postupi kako mu nalaže savjest, zakon, prijetnja zatvorom, oduzimanjem imovine ili javnim osramoćivanjem. Možda bi trebalo napraviti javne oglasne ploče sa imenima i fotografijama takvih roditelja, naša bi djeca vidjela da se to ne dešava samo njima, a nekima bi se možda upalila lampica. Uostalom, tko roditelje skrbnike pita imaju li slobodnog vremena, dovoljno novaca za život, vrijeme samo za sebe...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne bi.

možda bi takvi poželjeli odigrati kakvu predstavu i uzeli dječicu u jednosatnu šetnju i pri tom se slikali da mogu napraviti drugi plakat :)

 

U svakom slučaju, ne rješava problem.

Nažalost, tema o kojoj se govori jest problem i ne baš lako rješiv za slučaj da otac ponekad ipak poželi vidjeti dijete/djecu. Uobičajena reakcija je: ha, kad je tako, bolje da ga se i ne može prisiliti, jer to nije to.

A istina jest da takvim osobama treba izvjesna stručna pomoć a u cilju boljitka djece.

 

S druge strane, to su prava djeteta koja mu nisu dana iz nečijeg hira ili radi neke vrste vage među roditeljima, već kao jedan od čimbenika psih. zdravog razvojnog procesa. Izostanak je umnogome štetnija stvar po dijete od izbjegnutog uzdržavanja. Samo, to je zasada SF...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam bila u Centru za socijalnu skrb, iznjela problem pravnici koja mi je rekla da sve sto sam rekla i napisem, posaljem joj, pa ce ona zatim oca pozvati na razgovor..nije mi djelovala ni malo uvjerljivo i mislim da se tu zaista ne moze nista.Zaista mi je zao te jadne djecice koja su zakinuta za ljubav jednog od roditelja.....a jos me vise ljuti nemoc u rjesavanju takovog problema...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ideja javne objave nije u protumjeri nego informiranju. Svi smo mi (manje-više) odrasli ljudi i samim time moramo znati da za svoje postupke, propuste i loše procjene moramo snositi izazvane posljedice. Javni popis neplatiša uzdržavanje djece (koja su naša budućnost i najčešće sredstvo manipuliranja na najvišim nivoima) bio bi mjera poput one na Trgovačkom sudu gdje se na oglasnu ploču stavljaju razni prljavi detalji optuženih poslovnih subjekata. Pa ti vidi hoćeš li sa njim imati posla. Paralelna mjera kod neplaćanja alimentacije trebala bi biti odrađivanje javno korisnih poslova u slobodno vrijeme s ciljem otplate duga. Pa tko želi, neka ne plaća, bar će grad biti čišći, kanalizacijski odvodi prohodni, krupni otpad usitnjen, djeca će profitirati u ekološkom smislu zahvaljujući takvim roditeljima, a i novac za život će biti osiguran (a ja sam Alisa u Zemlji čudesa...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

To je čovjek bez duše i srca. I nije zaslužio uopće, imati dijete.

Pustite ga da živi u svom glupom i bezrazložnom svijetu.

Djetetu treba objasniti da nije jedini i da nije sam, sa tom situacijom s tzv. ocem, već da ih ima jako puno. I da ima i jako puno loših i majki, što je još i gore.

Nažalost, s vremenom, nekako će naučiti živjeti s time i vrijeme će ga očvrsnuti.

Možda nađete nekog tko će ga zavoljeti više nego njegov tzv. otac . Iako, s tom solucijom - jako oprezno, da se ne napravi kontraefekt. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija