Jump to content

a sto sad???


tomi00

Preporučene objave

pozdrav svima... Postoji li zakon da se dvoje dogovore oko uzdrzavanja djeteta bez suda, a da je to zakonski propisano??? nismo bili u braku niti smo zajedno zivili... sad su oni od mene na 600km udaljenosti... dijete ni nepoznam kad ga je pokupila sa svojim starcima i ljubavnikom kad sam saznao da me varala cijelo vrijeme u vezi, priznao sam dijete kad je imalo dva tjedna i drugi dan se skupila zajedno sa njima i pošla...Sad hoce da malom da svoje prezime a zauzvrat da me netereti sa alimentacijom niti hoce da imam bilo kakav kontakt sa malim...Ili da ju ispljucam na sudu i dovedem sve svjedoke sto ce potvrditi da nisam joj bio tad jedini??? i sto sam onda dobio osim neznam ni sam koliko rocista bi bilo a dijete bi ostalo sa njom i onim govnetom od muza joj sad a da ja sve opet financiram... Sto je najpametnije??? treba mi zakon koji mene stiti jer nisam ni najmanje kriv, a ovo nase pravosudje je u k..... tako da ce biti na njenu stranu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost dogovora između roditelja djeteta u svezi iznosa uzdržavanja i za to se moguće obratiti nadležnom CZSS koji može i treba posredovati pri sklapanju takvog sporazuma među roditeljima,o čemu donosi i rješenje koje je ovršna isparava.

Promjena imena malodobnog djeteta(prezimena) je jedino moguća ukoliko oboje roditelja o tome postignu sporazum

Vi kao otac djeteta,bolje kazati dijete, ima pravo na susrete i druženja s vama.To je moguće regulirati izvanparničnim sudskom postupkom u kojem se određuje način i vrijeme susreta s djetetom uzimajući u obzir i okolnost da dijete živi dosta udaljeno od vas.

 

Međutim,vi ste upisani kao otac djeteta na osnovi vašeg priznanja očinstva u matičnim knjigama.To za posljedicu ima i vašu obvezu uzdržavanja koje se nije moguće odreći,pa niti nekakvim sporazumom između roditelja djeteta (u vašem slučaju bi se radilo o ''trgovini''-promjena prezimena za neplaćanje uzdržavanja,što zakon i praksa ne poznaje i kao takvo je ništavno)

 

Ne znam da li uviđate da kad bi ''sklopili takav dogovor'' da se dovodite u situaciju (pa neka se majka djeteta i pridržava tog ''dogovora'',a tko vam daje garanciju da hoće?) da vas u budućnosti dijete može tužiti i zahtijevati da isplatite sve iznose koje ste trebali uplaćivati za njegovo uzdržavanje,s zakonskim zateznim kamatama,što zna biti veoma mnogo novca.

 

Jedini način da budete oslobođeni zakonske obveze uzdržavanja je da pokrenete sudski postupak za osporavanje očinstva (ukoliko imate sumnju u isto,a što bi se moglo naslutiti iz vašeg posta),te da se sudskim postupkom to i potvrdi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikako ne uplaćujte uzdržavanje,kako kažete ''na ruke'''..morate imati o tome potvrdu..Ukoliko majka djeteta ne želi dati broj računa na koji bi izvršili uplatu,moguće je da novac šaljete putem poštanske uplatnice ,na ime i adresu stanovanja majke i da na istoj naznačite razlog-uzdržavanje mal.djeteta za određeni mjesec i godinu.U protivnom će te se dovesti u situaciju da vam ista kaže da niste ništa doprinosili za dijete,a sud će za to sigurno tražiti dokaze,pa ukoliko ih nemate,razmislite sami što vas čeka...

 

I na kraju jedan dobronamjeran savjet..za koji se nadam da ćete ga kao takvog prihvatiti..

Što prije se riješite svojih razmišljanja o moralnosti i nemoralnosti nečijih postupaka,da uzalud ne rasipate svoju životnu energiju (naravno da imate pravo na svoj stav i mišljenje),jer o takvim stvarima sud neće suditi..Sud isključivo zanima pravo malodobnog djeteta i obveze njegovih roditelja u pogledu njegovog uzdržavanja i skrbi prema njemu,živjeli oni zajedno ili ne i kakvi god bili njihovi međusobni odnosi.Prava roditelja postoje, ali dolaze tek na red poslije prava djeteta..

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ona na sudu zatrazi i to udje u zapisnik da hoce samo uplatu na ruke.. zasto ne??. Znam jos jedan slucaj nevezan sad za ovo moje, di je ocu dodjeljena alimentacija veca nego ima primanja jer je sutkinja ocijenila da nije realno koliko je otac prikazao primanja i da ima sigurno vise... a nisu nicim dokazali da radi dodatne poslove, a on je operirao kraljeznicu i nesmije nista tesko raditi... i onda kad sve ovo vidis i cujes strah te otici na sud sa bilo kojom zenom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud u svojim presudama i navodi da se iznos uzdržavanja uplaćuje na ruke zakonskog zastupnika mal.djeteta,odnosno roditelja s kojim dijete živi.Ali to ne znači da se novac daje na ruke bez ikakve potvrde o tome,jer ako se tako čini riskira se da vas se optuži da niste doprinosili za uzdržavanje djeteta,a vi o tome nemate nikakve dokaze.Mislim da je tu sve jasno...

 

Što se tiče iznosa uzdržavanja,sud najprije uzima potrebe djeteta,zatim mogućnosti roditelja..Ukoliko sud nije u postupku utvrdio činjenično stanje ili je isto pogrešno utvrdio, postoji mogućnost žalbe Županijskom sudu koji može ukinuti presudu i vratiti na ponovno odlučivanje ili preinačiti istu..Uvijek kad je to moguće potrebno je koristiti pravne mogućnosti koje su na raspolaganju..

 

Inače, iznos uzdržavanja nije nepromjenjiv,može se povećavati i smanjivati,ako nastupe bitno promjenjene okolnosti zbog kojih je to moguće zatražiti u sudskom postupku....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija