Jump to content

promjena prebivališta-oslobođenje od poreza na nekretninu


patnica

Preporučene objave

Molim vas za pomoć. U velikoj sam dvojbi danima. Naime prije nego sam se udala zakaparila sam si stan i čekala etažiranje pa da se sklopi kupoprodajni ugovor. čekala sam na to skoro dvije godine, u međuvremenu sam se udala.

Mama je uzela moj stan, isplatila mi moj kredit, no i predugovor i ugovor je na meni i mama bi htjela da tako ostane da budem oslobođena od poreza na nekretninu.

No ja sam se po udaji prije dva mjeseca prijavila na novu adresu i promijenila sve dokumente.

Odvjetnik koji je radio sve ugovore kaže kako tu nema problema, neka samo promijenim adresu na taj stan (u kojem više ne živim) i tako da budem 5 godina bez promjene dokumenata..da neću imati problema. Znači da moj muž bude na 1 adresi, ja na drugoj...a dijete kad se rodi..ne znam gdje ćemo njega prijaviti onda. Moje pitanje je slijedeće-iako znam da nije po zakonu, da li je pametno činiti takvu uslugu i koje su moguće posljedice da joj mogu prezentirati jer se bliži kraj roka za prijavu poreznoj...???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da pojasnim-malo kompliciram...

 

 

kaparila sam stan...u ulici Lipa..u njemu sam i živjela jer su me bivši vlasnici i pustili...no adresa prebivališta mi je bila na Kanarinskoj ulici gdje sam prije toga živjela jer sam čekala da se sredi etažiranje...

u međuvremenu udaja i nova adresa je isto u ulici Lipa kao kupljeni stan no drugi broj stana

sad je potrebno prijaviti se na adresu Ulica Lipa u kojoj sam prije braka namjeravala živjeti...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jednu stvar sam zaboravial. Muž i njegova mama su dobili povrat nacionaliziranog zemljišta i na to moraju platiti porez, pa je prije mjesec dana predao poreznu prijavu i već su bili na terenu, tako da očekuje porezno rješenje svaki dan (saznao je da je rješenje gotovo, samo trebaju poslati). sad me zanima ima li to veze, tj. mogu li dobiti oslobođenje ako je muž porezni obveznik zemljišta???

nadam se da ne mogu, jer mi je muka od ove situacije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija