Jump to content

Prijava poreza_branitelji


exexex

Preporučene objave

Kako si kupio stan na kredit ili za gotovinu, da li si u radnom odnosu, da li plaćaš porez itd? Ako si kupio stan i to ti je prva nekretnina tada si oslobođen poreza na promet nekretninama koji iznosi 5%, ako si išao preko Ministarstva branitelja tada ti se od ukupno odobrenog kredita briše 40%. Premalo si informacija dao, da li radiš ili ne .

Nadalje što se tiče porezne prijave povrat poreza možeš ostvariti samo ako si porez i platio te ako se stvorila razlika više uplaćenog poreza, a ako nisi nemaš što praviti povrat.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mirovini sam,ne radim.Stan sam kupio gotovinom a ne preko ministarstva ni ikakvim kreditima.

Do prije 6 mjeseci od mirovine mi se odbivao porez i prirez kao da sam samac,kao da nema dijete i kao da nisam HRVI.

Znam ,moja pogreška,ali,prije 6 mjeseci sam na poreznoj prijavio da imam dijete ,da sam oženjen i da sam HRVI.Znaci da za prvih 6 mjeseci imam preplacen porez.E sad me interesira dali je to tako i ako je kako da to sve skupa prijavim poreznoj kako bih eventualno vratio novac koji je preplačen bar za prošlu godinu.

Napominjem da o poreznim prijavama neznam ama baš ništa.

Pomozite mi,molim Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Kako se ovaj topic odnosi na prijavu za povrat poreza, iskoristiti ću ga samo više za obavijest. Ovih dana dobio sam IP obrazac za 2005. god. a radi se o isplačenim prekovremenim satima, nakon tužbe Mup-a. Stoga ako ste dobili isplačeni dio, normalno da ide i prijava za povrat poreza. Što o tome nisu vodili računa ranije, jer sada ispada da tražimo samo novac, a pitanje je tko je ne adekvatno plačao naš rad. Netko je napisao da nas Mup zaboravi odlaskom u mirovinu, imaju oni još zaostataka za nas, nisu sve dugove podmirili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

exexex je napisao:

HRVI 40% , dijete staro 2. godine, oženjen ,kupios stan 62m2.

Pitanje: kako popuniti poreznu prijavu?

Do prije 6 mjeseci nisam imao nikakvih olakšica iz neznanja.Sada moram popuniti prijavu za povrat poreza.Kako,gdje?

 

 

Odi u najbližu poreznu ispostavu s praznim obrascem prijave, (po mjestu stanovanja), ponesi priloge (račun za kupnju stana, rješenje o HRVI itd.) i ljubazno ih zamoli da ti pomognu ispuniti prijavu. A možda ti ju oni na licu mjesta i ispune. Samo hrabro naprijed, no nemoj im doći zadnjih nekoliko dana kad su im velike gužve. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja iskustva od ranije: ako ikako možeš pronaći nekoga tko radi u poreznoj da ti pomogne. Nama je godinama to radio jedan knjigovodstveni servis i kada nam je slučajno pregledala prijateljica rođakinje koja radi u poreznoj, razlika je bila dosta velika. Ima dosta mogućnosti, a oni ih znaju. Pa sretno :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo vezano za poreznu prijavu za 2005. god. biti će malo problema. Unatoč i indikatoru "3" koji se pojavljuje u večini slučajeva kod djelatnika Mup-a kojima je isplačena nadoknada za prekovremeni rad. U biti uz rješenje za povrat poreza za 2005. god. normalno ako je imao to kao poreznu olakšicu, uz već ranije popunjenu poreznu prijavu, treba ispuniti novu sa dodanim sadašnjim parametrima, te uz Posebni zahtjev podnijeti područnoj Poreznoj upravi. Malo izgleda smuvano, ali pokušao sam najjednostavnije opisti, a u slučaju odbijenice, normalno pokreće se tužba. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i ja sam ovih dana dobio ip karticu iz koje je vidljiv porez na isplatu prekovremenih sati i nije mi jasno kako sam mogao to navesti u poreznim prijavama kad nisam imao tu poreznu karticu. ja ču je predati sada u poreznoj prijavi ali koliko znam ništa od povrata zbog identifikatora 3.

zar i to nije utaja poreza i tko je krivac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija