Jump to content

Profil moga dečka


Morskavila

Preporučene objave

Živio je u mojem stanu (stanu mojeg strica) godinu dana i tri mjeseca. Oboje studiramo u Zagrebu i nismo iz Zagreba. Samim time što je bio moj dečko došao je živjeti u moj stan te nije plaćao stanarinu u cijelom periodu svoga stanovanja. Platio je, zajedno samom troškove popravka vodovodnih cijevi u ukupnom iznosu od 5800 kn, koje smo platili svaki pola. Režije nije plaćao, osim što smo podmirivali troškove interneta i telefona po pola. U ukupnom vremenskom periodu od 5-6 mjeseci a prije troškova popravaka plaćali smo svaki simbolični iznos od 250 kn mjesečno mojem stricu. U zadnjih šest mjeseci naša veza bila je u krizi i umjesto da se na tom osnovu odmah odselio i otišao negdje drugdje, on je koristio ovaj stan, priređivao u njemu svoje zabave sa svojim prijateljima bez da se o tome sa mnom konzultirao, inatio se a sve sa izlikom da sređuje svoje misli. U međuvremenu si je kupio drugi automobil, vjerojatno novcem ušteđenim od neplaćanja stanarine i režija, a pošto nije zaposlen taj novac je dobivao od dvije stipendije. Sada kada mu je zadnja godina da mora diplomirati i ima manje obaveza na fakultetu, na početku 12. mjeseca iselio se preko vikenda nenajavljeno dok mene nije bilo u stanu, dok sam bila doma cijeli vikend, te je uzeo frižider koji je jedini bio njegov u mojem stanu od bijele tehnike te izbacio sve moje namirnice i svo meso iz zamrzivača van i ostavio ih da se pokvare bez da me o tome obavijestio. Tu mi je učinjena materijalna šteta, i ne samo tu, nego je u stanu pokupio sve čak i moje stvari koje je mislio da mu trebaju, do najmanjih sitnica (punjive baterije za fotoaparat (2 komada), moje cd, pribor za crtanje i pisanje, kućnu antenu, šalice, staklene čaše, jastuk itd.) Na svom odlasku ponio je sa sobom ključ od stana i papire od stana i držao ih kod sebe te ih jedva vratio nakon nekoliko dana, nakon mog upornog inzistiranja. Od početka 12. mjeseca ne želi komunicirati sa mnom a i u rijetkoj komunikaciji mailom stalno produžuje rok za povrat kao što je sam napisao navodno mojih stvari kod njega. Umjesto da je zahvalan i riješi to ljudski bez obzira na to dali me još uvijek voli ili ne, on sada nakon što je očigledno dobro iskoristio vrijeme provedeno sa mnom, tvrdi kako mu više nemam što pružiti i da me ne želi vidjeti ni čuti, te da ne može više

biti u istoj prostoriji sa mnom. Pitam se sad kako je mogao živjeti u istom prostoru samom tih zadnjih šest mjeseci kada je naša veza već odonda bila u krizi a on je tvrdio da sređuje misli i da meni daje šansu. Po svemu sudeći sređivao je sebi financijsku situaciju i pribavljao sebi materijalnu korist.

Na ovom forumu napisao je slijedeće, da ga malteriram preko telefona a u biti razlog je taj što se on nije želio javiti, čak i kad sam ja u sms poruci napisala pravi razlog zbog čega ga zovem. Umjesto da je to riješeno ljudski, meni prijeti raznim službama što samo po sebi pokazuje njegove namjere.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Legalis forum je mjesto razmjene mišljenja o pravu i pravnim pitanjima, kako između pripadnika pravne struke, tako i između svih koji se za pravo ili pravna pitanja iz bilo kojih razloga zanimaju, ili ih se na bilo koji način dotiču.

 

 

Modra lasta

Izvor: Wikipedija

Skoči na: orijentacija, traži

Školski časopis, koji ima distribuciju po Hrvatskoj.

 

Po naravi je za naobrazbu i zabavu.

 

Modra lasta je zanimljiv i poučan časopis za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole, ali i starijima. Bavi se razinim aktualnim temama vezanim uz znanost, obrazovanje, kulturu, glazbu, sport, film, modu...

 

Teme su obrađivane na jednostavan i zanimljiv način te ih svi mogu shvatiti. Osim raznih tema koje se mijenjaju iz mjeseca u mjesec, tu su i stalne rubrike (Među nama, Lastanov kutak), neizostavni stripovi, kutak za mlade enigmatičare.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

S obzirom da sam već ranije navela cijelo stanje situacije i da se ništa konkretnog nije dogodilo osim što je u paketu poslao na kućnu adresu jastuk koji se uništio sa razbijenim staklenim čašama te sobnu antenu. Još uvijek ostale stvari koje je otuđio nije mi vratio te nije niti podmirio dugove koje sam mu navela.

Umorila sam se od toga i to mi šteti zdravlju te bi najradije taj slučaj prepustila nekoj odvjetničkoj tvrtci da ona to riješi na sudu.

Na koji se način može protumačiti paket sa jastukom u kojem je sve puno razbijenog stakla? Da li ta osoba prema meni ima zle namjere i dali je se moram čuvati?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morskavila je napisao:

Na koji se način može protumačiti paket sa jastukom u kojem je sve puno razbijenog stakla? Da li ta osoba prema meni ima zle namjere i dali je se moram čuvati?

 

 

:ideja:

Razbijene čaše u paketu koje su pripadale vama moguće da je uništio sam pošiljatelj paketa i u tom slučaji možete sudskom tužbom tražiti naknadu štete.

Ukoliko je poštanska služba,odnosno okolnosti transporta, dovele do uništenja potrebno je isto dokazati te poduzeti pravne radnje i postupke kako bi štetu naplatili od Pošte.

 

Međutim vaše pitanje sam prvenstveno shvatio kao traženje odgovora na simboličko značenje razbijenih čaša koje ste zaprimili u paketu.

 

Postoje dvije opcije,dvije mogućnosti koje se nude u rasvjetljavanju vaše zaista neobične situacije s primljenim paketom.

 

 

Dakle,prva opcija je psihoanalitička.

Jastuk bi mogao simbolizirati intimnost,pa čak i ljubav. :ljubav: ..Čaše zajednički život... :vjencani:,a razbijene čaše prestanak zajedničkog života.:crkni:..Antena vezu,povezanost...

 

Kada tu simboliku sadržanu u predmetima koji su zajedno poslani u paketu povežete u jednu cjelinu odgovor s kojim bi i Sigmund Freud vjerojatno bio oduševljen je sljedeći:

Vraćajući vam jastuk pošiljatelj paketa je poručio da svaka intimana komunikacija između vas za njega više ništa ne znači,odnosno da ga u tom pogledu više ne zanimate. :seks:

Šaljući vam antenu poslao vam je poruku da i bilo kakva druga komunikacija s njegove strane ne dolazi u obzir.

A sada dolazimo do razbijenih čaša...One poručuju da je vaša zajednica koja je u nekom prijašnjem vremeni egzistirala u nepovrat izgubljena,razbijena na neprepoznatljive djelove...

 

Stoga,kad sve izneseno uzmete u obzir može se sa sigurnošću zaključiti da vam ne prijeti nikakva opasnost od pošiljatelja poštanskog paketa...

 

Druga opcija,koja se povremeno pojavljivala na ovom forumu,a koja je duboku ukorjenjena u tradiciju i vjerovanju našeg naroda su uroci...:zli:

Kako nisam upaznat s djelovanjem istih,a kako je narod uvijek u pravu,ne bi je trebalo zanemariti,dapače trebala bi se s velikom ozbiljnošću i razmotriti...

 

Za odgovor na ovu opciju možete zatražiti pomoć nekog od mnogobrojnih poznavatelja navedene problematike. :gatara: Moguće da ćete dobiti odgovor i od nekog člana ovog našeg foruma..

Do tada možete odgovor i rješenje zašto su čaše razbijene u poslanom paketu tražiti kroz prije izrečenu psihoanalitičku opciju..

 

.Sretno....

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ta ideja ne stoji, iako zvuči prilično zanimljivo i realno. Stvari koje su navedene su stvari koje su pripadale meni i koje su otuđene iz mog stana. Spomenula sam da to nisu sve stvari koje sam ja zahtjevala niti je poslano materijalno za ostale troškove.

Meni je važno riješiti tu situaciju čim prije a ukoliko ja to ne budem mogla riješiti, prepustit ću to pravnoj struci. Isto tako, bespravno stavlja sliku moje mačke u svojem profilu, oglušućuji se na moju izričitu zabranu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Ne bih isključio ni prijavu udruzi za zaštitu životinja ukazujući da nedopuštena upotreba fotografije mačke može imati i štetne emocionalne posljedice na samu mačku ukoliko iz bilo kojeg razloga ista vizualizira fotografiju na dotičnom portalu, s posebnim naglaskom na moguće neželjene posljedice u tekućem mjesecu-veljači.:tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...Ukoliko ipak nakon svega odlučite oprostiti dotičnom gospodinu pa i pokušati ponovno zajednički život,s time da ovaj put molim vas pripazite koje veličine frižider nabavljate (potražite na tržištu onaj najvećih dimenzija po mogućnosti sa ledenicom, možda čak i onaj ugradbeni kako bi ga ipak mogli zaštititi od možebitnog otuđivanja prilikom eventualnog ponovnog raskida veze do kojeg nadam se ovaj put neće doći), antenu postavite na neko samo vama znano mjesto ( npr. unutrašnjost ormara s kliznim vratima....tj. u sam klizni mehanizam...za to će vam doduše trebati pomoć nekog stolara) ili naprosto kamuflirate izgled iste koristeći event. umjetničke sklonosti(pustite mašti na volju)...svašta se dade napravit, predlažem da pokušate dijelove razbijenog stakla ponovno sastaviti u prvobitno stanje, kupite svileni jastuk crvene boje i naprosto vratite dotičnom paket preporučenom poštom....na današnji datum!!!

;-) Primatelj će shvatiti poruku..

Ukoliko pak ne vidite ni pod koju cijenu zajedničku budućnost ,među ostale tužbe već navedene od canisa i newbie svakako bih dodala i onu za pretrpljene emocionalne boli. :tuzan: Sretno :dvoje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morskavilo, to ti je izvrstan kraj jedne promašene ljubavi, tako da ga zauvijek izbrišeš iz svog srca. Sladunjavi rastanci su najgori, jer ti onda za deset godina dođe i želi iskoristi to što si ga jednom voljela, bez obzira na tvog muža ili tvoju djecu. Trebala si njegovu narav ranije razotkriti. Ti sigurno nisi prva prema kome se grubo ponašao! I zašto si mislila da će se fino ponašati prema tebi kad jednom bude kriza između vas dvoje? Ako se budala ispucala, bude sretna, a ako nije onda se javi ovdje. No, ovo sve je skupa za iskricu, a ne za legalis. pozdrav, lotus 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

predlažem da se kolega Canis izuzme sukladno čl. 71.st.7 Zakona o paarničnompostupku, a budući da postoje oklnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristranost. :kavica:

 

Ne bih isključio ni prijavu udruzi za zaštitu životinja ukazujući da nedopuštena upotreba fotografije mačke može imati i štetne emocionalne posljedice na samu mačku ukoliko iz bilo kojeg razloga ista vizualizira fotografiju na dotičnom portalu, s posebnim naglaskom na moguće neželjene posljedice u tekućem mjesecu-veljači.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

patsy je napisao:

predlažem da se kolega Canis izuzme sukladno čl. 71.st.7 Zakona o paarničnompostupku, a budući da postoje oklnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristranost.

 

 

Poštovana kolegice Patsy,

 

Kako je vrijeme neumitno protjecalo,a što je uzrokovalo zaborav prema sadržaju ovog topica od strane svekolikog pučanstva našeg foruma,živio sam u nadi da nitko neće uočiti okolnosti koje bi ukazivale na moju pristanost, te zbog istih zatražiti izuzeće u postupku.

Međutim,moja nadanja su raspršena,nestala,istopljena, kako led na ljetnom suncu.

 

Suočen s vašim opažanjem (a začudo nitko do sada isto nije uočio :-D ), a sve potkrijepljeno nepobitnim dokazima,te povezano sa za mene sudbonosnim Čl.71.st.7.ZPP-a ( koji ovdje ne želim niti citirati :-) ), želim Vas izvjestiti da se povlačim iz ovog postupka..:predaja:

 

Slučaj koji je pred ovaj forum iznijela Morskavila je nezapamćen u dosadašnjoj sudskoj praksi,

a zbog svoje složenosti zahtijeva izuzetnu stručnost,sveobuhvatan i detaljan pristup.

 

Stoga Vas molim da na upražnjeno mjesto bez odgode imenujete osobu koja će po svojim stručnim i moralnim kvalitetama htjeti, znati i moći

na zadovoljavajući način,a sve u okviru zakonskih odredbi,uspješno okončati cjelokupni postupak.

 

Srdačno Vas pozdravljam uz želju za daljnjom uspješnom suradnjom…..:mase2:

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo sam pokušao proanalizirati gore navedeni slučaj neovlaštene upotrebe slike mačke.

 

Obzirom da dotična mačka nije autorsko djelo vlasnice, a po Zakonu o zaštiti životinja nije njezino isključivo vlasništvo...ostaje jedino mogućnost da se dotična slika u skladu s poznatom istinom da tijekom vremena tzv. "vlasnik" počinje nalikovati na svog ljubimca" proglasi osobnim podatkom dotične gospođice Morskevile....

 

Tu materiju regulira gotovo potpuno nepoznat zakon usvojen u Saboru prije pola godine ....( vidi okvir ).....još jednom, hvala božjoj providnosti što je naš mudri, dalekovidni i pametni zakonodavac predvidio mogučnost pojavljivanja i ovakvih slučajeva - očito presloženih i za najmudrije glavice na ovom forumu...

 

 

 

.Zakon o informacijskoj sigurnosti, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 13. srpnja 2007. godine:

 

I. OSNOVNE ODREDBE

 

Članak 1.

 

….

(3) Ovaj se Zakon primjenjuje i na pravne i fizičke osobe koje ostvaruju pristup ili postupaju s klasificiranim i neklasificiranim podacima

 

Članak 6.

(1) Mjere i standardi informacijske sigurnosti za zaštitu neklasificiranih podataka utvrđuju se u skladu s mjerama i standardima zakonom propisanim za zaštitu osobnih podataka građana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm...

obzirom da je patsy skrenula pozornost na čl. 71 st.7 (ako postoje druge okolnosti koje dovode u sumnju njegovu nepristranost) a sumnje u međuvremenu potvrđene temeljem dokaza priloženih Disneyevih crtića te demonstracijom na satu prirode u poglavlju HNOSa pod temom kućnih ljubimaca, te je canis u slučaju gorespomenute mačke izuzet, predlažem da ti, bigfoot, preuzmeš njegovo mjesto u spomenutom slučaju.

:kavica:

Nadam se da glede tebe nema sumnji u nepristranost u navedenom slučaju te se jednako tako usrdno nadam kako ćeš ga uspješno dovesti do kraja.

 

:pljesce:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Kada bi svi mi sa svojim takvim ili slicnijim problemima trcali na sud ili trazili od drugih pravne savjete za to sto nije nesto sredeno u njegovoj ili tvojoj glavici , i sto se vi kao ljudi ne mozete dogovoriti oko stvari koje su previse smijesne, mislim da bi psihijatrijske bolnice bile prepune.

Moj savjet je taj da pustis to sto je bilo i krenes dalje , ako ne, prolistaj casopis OK i tamo se obratis. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Morskavila se tu obratila jer je dotični blati po ovom portalu. Tužan slučaj, upravo pregadan, no izrodio je na ovoj raspravi više briljantnih, duhovitih postova, za utjehu :-)

Što je bilo na kraju, baš me zanima...?

Pazi da ne naletiš opet na takvoga pacijenta, sad imaš iskustvo i intuiciju da nanjušiš vampira s razvijenom kliničkom simptomatologijom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija