Jump to content

branitelj,pravo na prenamjenu zemljista


anonimno

Preporučene objave

kupio sam 1000 m2 poljeprivrednog zemljišta, cca 1 km od grada. Upoznao sam se sa ZAKONOM O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA.

Zanima me čl. 62. oslobadanje od placanja naknade za prenamjenu poljeprivrednog zemljista za izgradnju poslovnog objekta pri dobivanju lokacijske dozvole,a sukladno zakonu o poljeprivrednom zemljistu. Napominjem da gore navedeno pravo nisam još iskoristio,a znam da imam pravo samo jednokratno.

Koliko traje taj postupak i da li imam na to pravo , kome se mogu javiti ako mi to ne omogučavaju .

HVALA SVIMA NA POMOĆI ... :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo sto ti treba, da bi to mogao iskoristiti je to, da zemljiste mora imati mogucnost gradnje, tj. da je u zoni koja je urbanizirana. Ako nije, nista od toga.

 

Ovo pisem, jer iz tvog pitanja nisam siguran, da li se na tom podrucju moze graditi.

 

Ako to nije sporno, onda evo kako sam ja to napravio:

Prvo sam zatrazio lokacijsku i gradjevinsku dozvolu, i oni su mi je izdali (na poljoprivredno zemljiste - parcelu). Poceo sam graditi kucu, a onda su mi iz Opcine (nakon oko 1. god) poslali dopis da moram platiti prenamjenu zemljista. Otisao sam na "vojni odsjek", ako se to jos tako zove, izvadio potvrdu da sam Hrvatski branitelj, odnio je u Opcinu i oni su me oslobodili placanja. To je islo dosta brzo. Sve je bilo rjeseno u oko petnajstak dana.

 

Da li se prenamjena moze napraviti prije trazenja dozvola, neznam. Vjerojatno je i to moguce.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za nesto manje od 700m2, trebalo me je doci, oko 3.200€, ako se dobro sjecam. Mislim da metri nisu ograniceni, ali mislim da je bitno za izracun, opcinska vrijednost terena. U mom slucaju, opcinska cijena (vrijednost) mog terena, tada je bila oko 1000kn/m2 iliti 150€.

Tek sada vidim, (onda me nije zanimalo, jer sam znao da ne trebam platiti), da se Izracunom dobije oko 5% opcinske vrijednosti terena.

Ispravite me ako grijesim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate li VI trenutno nekog na raspolaganju sa kime mogu o tome popričati . Htio bi napraviti sigurne poteze oko toga, žalosno je da se mi branitelji bojimo u vlastitoj državi oko svojih prava. Ovdje u Istri nas baš ne obožavaju, iako ne kažem da ovdje nema dobrih ljudi.

Možemo se čuti ako Vam ne oduzimam dragocjeno vrijeme. Hvala još jedanput !

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija